Invaller Immobile haalt zijn gram: Lazio kegelt Celtic uit Europa

Maurizio Sarri slachtofferde Ciro Immobile na de pijnlijke nederlaag tegen Salernitana. De 33-jarige aanvaller van Lazio bewees in het Champions League-duel met Celtic het ongelijk van zijn trainer en sloeg als invaller twee keer toe. Daarmee bezegelde hij het lot van de Schotse topclub in Europa (2-0).

Lazio
Lazio
2 - 0
Celtic
Celtic

In aanloop naar het Champions League-duel met Celtic ging Lazio in de Serie A onderuit tegen Salernitana. Trainer Sarri greep keihard in en liet Immobile en Pedro buiten het elftal. De routiniers moesten hun plaats afstaan aan Gustav Isaksen en Taty Castellanos. Voor Lazio telde alleen een overwinning, maar de eerste helft tegen Celtic was weinig overtuigend.

Ook na de pauze viel er weinig te genieten in het Stadio Olimpico. De ruim vijftigduizend bezoekers leken geen doelpunten te gaan zien, maar uitgerekend Immobile sloeg in de slotfase twee keer toe. De aanvoerder was na ruim een uur ingevallen en zorgde in de 82ste minuut voor de bevrijdende openingstreffer en gooide het duel drie minuten later in het slot.

Celtic uitgeschakeld in Europa
Door de overwinning van Lazio is Celtic dit seizoen uitgevoetbald in Europa. Feyenoord weet bovendien dat het aan de bak moet tegen Atlético Madrid, want bij een nederlaag tegen de Spaanse topclub valt het doek in de Champions League.