Internazionale lost AS Roma weer af als koploper

AS Roma kreeg geen steun van Lazio in de strijd om de Italiaanse titel. Internazionale won in Rome met 2-0 en leidt weer in de Serie A.

Lazio hinkte op twee gedachten. Enerzijds was een positief resultaat tegen Internazionale nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud, maar daarmee zou het tegelijkertijd aartsrivaal AS Roma een goede dienst bewijzen.

Van het weggeven van de punten was geen sprake. Lazio maakte het Internazionale in de eerste helft nog enigszins lastig. Pas op slag van rust kwamen de gasten op voorsprong. Walter Samuel kopte uit een afgemeten voorzet van Wesley Sneijder de 0-1 binnen. Met zijn assist revancheerde de Oranje-international zich voor de grote kans die hij tien minuten voor rust door te treuzelen om zeep hielp.

De Lazio-aanhang reageerde gevat op het doelpunt van Inter. 'Oh noooo...', luidde het ironische commentaar op een spandoek. De Romeinse ploeg waande zich ook veilig door de resultaten eerder op de dag. Doordat concurrent Atalanta Bergamo niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, heeft Lazio ondanks de nederlaag weinig meer te vrezen voor degradatie. Met twee wedstrijden voor de boeg is de marge met vijf punten comfortabel.

In de tweede helft werd minder verzet van Lazio vernomen. Enkele minuten na de wissel van Sneijder besliste Inter de eenzijdige wedstrijd. Thiago Motta kwam hoog en bracht met een krachtige kopbal de 0-2 op het scorebord. Doordat ook Lazio niet meer aandrong was daarmee de eindstand bereikt.

Internazionale gaat in tegenstelling tot Lazio een spannende slotfase van het seizoen tegemoet. De Nerazzurri, die op 22 mei ook de finale van de Champions League spelen, hebben door de overwinning een voorsprong van twee punten op AS Roma.