Internazionale klimt naar de subtop na zege op Genoa

Door met 1-0 te winnen van Genoa klom Internazionale naar de zevende plaats in de Serie A. De ploeg van Claudio Ranieri trok de zege in het inhaalduel - deze was op 6 december afgelast vanwege noodweer - niet naar zich toe vanwege superieur spel maar met name omdat tegenstander Genoa weinig in te brengen had.

Internazionale kon nog altijd niet beschikken over Wesley Sneijder. De Oranje-international is hersteld van een spierblessure maar was nog onvoldoende fit om te spelen. Luc Castaignos moest genoegen nemen met een plek op de tribune.

Het met een hevig gebrek aan ideeën kampende Inter bakte er lang bijzonder weinig van. In de eerste helft stichtte het slechts een keer gevaar. Bij een hoekschop kopte Walter Samuel op doelman Sebastien Frey. De rebound kon van dichtbij binnen worden binnen geschoten door Diego Milito, maar de Argentijnse spits bewees zijn gebrek aan scherpte door recht in de handen van Genoa-goalie Sebastien Frey te mikken.

Gelukkig voor de bezoekers bakte de thuisploeg er ook bijzonder weinig van. Het fanatisme dat van de de tribunes van het Luigi Ferraris Stadion rolde, sloeg niet bepaald over op de ploeg. Genoa speelde moeizaam en werd pas na rust gevaarlijk. Het leek ook op voorsprong te komen maar om onduidelijke redenen annuleerde scheidsrechter Luca Banti de treffer van de verdediger Andreas Granqvist die deze zomer de overstap van FC Groningen naar de Serie A maakte.

In de 68ste minuut was Internazionale wel trefzeker. De Japanner Yuto Nagatomo kopte op fraaie wijze een afgemeten voorzet van invaller Ricky Álvarez binnen. Genoa werd in de slotfase nog een keer gevaarlijk door een schot van Miguel Veloso, maar Júlio César toonde zich een goede keeper. Inter had nog een kleine opleving door het inbrengen van Diego Forlán.

Meest spraakmakende moment was echter dat Genoa-reserve Alberto Marchiori tegen de vlakte ging tijdens zijn warming-up en met een brancard moest worden afgevoerd. Door de zege maakte Internazionale een sprong van de elfde naar de zevende plaats. Tegenstander Genoa werd naar de achtste plaats teruggedrongen. Foto: VI Images