Internazionale hervat zonder Sneijder én zonder punten

Internazionale is zeer slecht begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Milanese grootmacht trad in het uitduel met Udinese nog altijd aan zonder Wesley Sneijder en verloor met 3-0.

Internazionale hervat zonder Sneijder én zonder punten

De aanvoerder van Oranje is nog altijd in conflict met zijn werkgever. Hij weigert een verlaagde aanbieding te accepteren en komt daardoor niet in aanmerking voor een plek in de ploeg van trainer Andrea Stramaccioni. Ondanks het gemis van de spelmaker creëerde Inter wel grote mogelijkheden. Tot drie keer toe liet de ploeg die grote kansen evenwel onbenut, waarbij Jonathan het wel heel bont maakte door vanaf vijf meter naast te schieten.

In het tweede bedrijf kreeg Inter de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen. Roberto Pereyra stuurde met een fraai balletje goaltjesdief Antonio Di Natale (foto) richting de goal van Samir Handanovic. De spits schoot hard tegendraads in en zag hoe de Inter-sluitpost de bal onvoldoende van richting kon veranderen om een treffer te voorkomen.

Direct na de goal kreeg Inter al de volgende tegenvaller te incasseren. Na een smerige overtreding kreeg verdediger Juan zijn tweede gele kaart. Met een man meer besliste Luís Muriel het duel. Ook het debuut van Tomasso Rocchi kon Inter niet meer voor averij behoeden. Het slotakkoord was voor Di Natale, die met een intikker de eindstand bepaalde en zijn seizoentotaal opvoerde naar twaalf competitiegoals.

Inter blijft ondanks de nederlaag nog wel vierde maar staat al wel negen punten achter op Juventus, dat nog een duel tegoed heeft. Udinese stijgt naar de achtste plek.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's