Inter wrijft in de handen: strijd om duurste back aller tijden barst los

Reacties

Paris Saint-Germain heeft serieuze concurrentie gekregen van Chelsea in de strijd om Achraf Hakimi. Dat de 22-jarige vleugelverdediger Internazionale voor de hoofdprijs gaat verlaten, is inmiddels wel duidelijk.

Inter wrijft in de handen: strijd om duurste back aller tijden barst los
© Pro Shots

PSG zit al langer achter Hakimi aan. De Parijzenaren lieten huurling Alessandro Florenzi weer terugkeren naar AS Roma en hebben daardoor weinig opties op voor de rechtsbackpositie. De onervaren Colin Dagba is momenteel de enige pure rechtsachter in de selectie van trainer Mauricio Pochettino. Thilo Kehrer zou daar eventueel ook kunnen spelen, maar hij is comfortabeler in het centrum.

De Fransen zijn bereid om diep in de buidel te tasten om in één klap van die problemen af te zijn. Franse en Italiaanse media berichten dat PSG een bod van zestig miljoen euro heeft neergelegd in Milaan. Met het vroeg binnenhalen van Hakimi en Georginio Wijnaldum hoopt de club komend seizoen wél weer de landstitel te pakken en een nieuwe gooi naar de Champions League te doen.

Chelsea gooit nu echter roet in het eten. Britse en Italiaanse media verzekeren dat de Londenaren het bod van PSG geëvenaard hebben. Chelsea speelt net als Internazionale in een systeem met wingbacks en ziet in Hakimi de ideale speler voor die rol aan de rechterkant. Trainer Thomas Tuchel wisselde in zijn eerste half jaar op Stamford Bridge op die plek Reece James, Callum Hudson-Odoi en César Azpilicueta af.

Ook Chelsea volgt Hakimi al lang, de club had afgelopen zomer al interesse toen de Marokkaans international nog door Real Madrid verhuurd was aan Borussia Dortmund. De keuze viel toen op Inter, dat liefst veertig miljoen voor hem betaalde. Dat bleek een gouden zet; Hakimi speelde met zeven goals en acht assists een hoofdrol bij het behalen van de felbegeerde landstitel.

Inter zet dan ook hoog in. De club verlangt naar verluidt tachtig miljoen euro voor Hakimi, die nog een contract tot medio 2025 in Milaan heeft. In dat geval zou hij Zlatan Ibrahimovic aflossen als duurste uitgaande transfer in de clubhistorie. Tevens kan Hakimi de duurste vleugelverdediger aller tijden worden, een record dat nu op naam van João Cancelo staat (65 miljoen euro), als we Lucas Hernández, die meer een centrumverdediger is, niet meerekenen.

De kans bestaat ook dat de prijs via een ruilconstructie ietwat gedrukt wordt. PSG zou overwegen om Leandro Paredes in de deal te betrekken, terwijl Inter bij Chelsea interesse heeft getoond in Emerson Palmieri en Andreas Christensen. Een dikke transfersom zou de financiële problemen bij Inter in ieder geval flink verlichten, terwijl het jaarsalaris van Hakimi (vijf miljoen euro) ook een slok op een borrel scheelt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.