Inter wint met gemak van ontredderd Palermo

Reacties

Internazionale heeft zijn positie in de kopgroep van de Serie A verstevigd door een 3-1 zege op Palermo. Voor de eilanders begint de situatie onderaan de ranglijst wel heel penibel te worden.

Inter wint met gemak van ontredderd Palermo

Inter had van zijn laatste vier competitieduels er slechts een gewonnen, maar trof met Palermo een tegenstander zonder enig zelfvertrouwen. De Sicilianen waren al zes duels zonder zege, waardoor Italiaanse media alwéér repten over een mogelijke trainerswissel. Het zou dit seizoen de zevende verandering van coach (!) worden voor Palermo, dat daarmee in één jaargang meer trainers verslijt dan menig ander club in een jaar of tien.

Het stoelendansbeleid van eigenaar Maurizio Zamparini is dan ook de oorzaak in plaats van de oplossing voor de crisis van Palermo, dat vlak boven de degradatiezone bungelt. In Milaan lieten de Rosaneri zien waarom dat zo is. Hoewel er met Franco Vázquez en Alberto Gilardino met name in aanvallend opzicht veel kwaliteit voorhanden is, is het team door alle wisselingen van elke vastigheid en samenhang verstoken.

Hoewel Inter niet groots speelde, maakten de Nerazzurri een aantal keer handig gebruik van die tekortkomingen van Palermo. Adem Ljajic opende in de elfde minuut de score met een knal vanaf twintig meter. Twaalf minuten daarna prikte Mauro Icardi (foto) een voorzet van Rodrigo Palacio bij de eerste paal binnen. Palermo kwam via Vázquez op slag van rust terug tot 2-1, maar het was geen opstapje naar een comeback.

Daarvoor was het spel van Palermo namelijk veel te matig. Inter nam negen minuten na rust verder afstand via Ivan Perisic, die vallend een voorzet van Icardi binnenkopte. De Nerazzurri hadden de score daarna nog verder kunnen opvoeren, maar waren genadig voor Palermo.

Het is echter alarmfase 1 voor de eilanders, want doordat Frosinone zondagmiddag al met 2-0 van Udinese won, staat Palermo nog maar een punt boven de degradatiestreep. Inter (vijfde) verstevigt zijn positie in de subtop. Het vergroot het gat met AC Milan, dat met 2-0 van Sassuolo verloor, naar vier punten. Fiorentina (vierde) en AS Roma (derde) hebben respectievelijk twee en vijf punten meer dan Inter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.