Inter veegt Livorno en pakt tweede plaats

Internazionale klom naar de tweede plaats dankzij een ruime zege op Livorno. Alle andere toppers verspeelden punten.

Internazionale-Livorno 5-0
Ook zonder Adriano kan Inter makkelijk scoren. Op papier leek er in Milaan een spannend duel op het programma te staan met de nummers vijf en zes tegenover elkaar. Maar de bezoekers uit Livorno speelden onthutsend zwak en waren kansloos in het Giuseppe Meazza. Na twintig minuten keken ze al tegen een 2-0 achterstand aan na goals van Marco Materazzi en Julio Ricardo Cruz. De bikkelharde verdediger opende de score in de kluts, en de Argentijn tikte simpeltjes de 2-0 over de doellijn na een lange combinatie. In het eerste kwartier na rust maakte Inter de vijf al vol. Eerst moest Livorno-verdediger Francesco Coco met rood van het veld na een overtreding op de doorgebroken Zé Maria. Twee minuten later schoot Esteban Cambiasso vanaf de rand van de zestien de 3-0 binnen. Iván Cordoba tikte vervolgens de 4-0 in de boeken en Alvaro Recoba schoof van binnen de zestien ook nog de 5-0 achter doelman Marco Amelia.

Ascoli-Sampdoria 2-1
Ascoli verraste nummer vier Sampdoria. En de promovendus won niet eens onverdiend, want de ploeg was de betere. Vittorio Tosto was de gevierde man. Vlak voor rust opende hij de score, al maakte Emiliano Bonazzoli in de 54ste minuut die voorsprong alweer ongedaan. Maar Tosto zorgde in de 79ste minuut voor een nieuwe voorsprong, die Ascoli tot het einde vasthield. Hij kopte binnen uit een vrije trap van Alfredo Cariello.

Lazio-Fiorentina 1-0
Lazio zorgde ervoor dat er een flinke subtop ontstaat in de Serie A. De club uit Rome won nipt in een partij die een zeer enerverende slotfase kende. Luciano Zauri tekende voor de enige goal. Hij schoot in de 82ste minuut de rebound binnen, nadat doelman Sebastan Frey een schot van Christian Manfredini niet goed verwerkte.

Empoli-AS Roma 1-0
Empoli speelde dan wel een uur met tien man tegen Roma vanwege een rode kaart van Stefano Lucchini in de 29ste minuut. Maar een prachtige goal van Francesco Tavano zorgde voor de zege van de thuisploeg, met een uithaal die via de verre paal binnenviel.

Palermo-Chievo 2-2
In extremis pakte Palermo alsnog een punt tegen Chievo. Nadat Amauri met twee goals een 1-0 voorsprong van Palermo had omgebogen in een 1-2 achterstand, zorgde Andrea Caracciolo in de tweede minuut van blessuretijd met een intikker vanaf een paar meter voor de gelijkmaker.