Inter-top haalt angel (even) uit crisis, Conte klaagt krant aan om Juve-leugen

Reacties

De soap rondom Antonio Conte heeft een vervolg gekregen. De trainer van Internazionale heeft een soort van verzoenend gesprek gevoerd met de leiding van zijn club, maar ligt ondertussen op ramkoers met een deel van de Italiaanse media.

Inter-top haalt angel (even) uit crisis, Conte klaagt krant aan om Juve-leugen
© Pro Shots

Conte en Inter sloten het Serie A-seizoen afgelopen weekend af als tweede, waarna de oefenmeester een bommetje tot ontploffing bracht. 'Ik denk niet dat de spelers erkenning hebben gekregen voor hun werk, en ik ook niet. We hebben maar heel weinig bescherming gekregen van de club. We moesten maandenlang stront eten en kregen nul bescherming.' Italiaanse media meldden daarop dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat Conte op straat zou worden gezet.

Zo ver lijkt het nog niet te komen. Volgens Sky Sport Italia heeft er maandag een 'hartelijk, ontspannen en vriendelijk' gesprek plaatsgevonden tussen Conte en clubeigenaar Steven Zhang. Daarin hebben beide partijen naar verluidt afgesproken om zich voorlopig volledig te richten op het Europa League-toernooi, waarin Inter in de achtste finale staat. Daarin speelt het woensdag tegen Getafe, een confrontatie die over één wedstrijd gaat. Ná die wedstrijd praten beide partijen weer over de toekomst.

Veel minder vriendelijk gaat het eraan toe tussen Conte en de mensen van La Reppublica. De krant publiceerde een verhaal waarin staat dat de trainer contact heeft gezocht met mensen bij Juventus, om erachter te komen of Maurizio Sarri daar ontslagen gaat worden. Dit omdat Conte wel interesse zou hebben in die job. 'Dat verhaal ontken ik met klem', heeft hij zelf nu gezegd in Italiaanse media.

Maar daar laat Conte het niet bij. 'Ik ga degene die dat artikel heeft geschreven én degene die daar de leiding heeft, aanklagen.' Hij zette zijn woorden kracht bij door te benadrukken dat hij vol voor Inter gaat. 'Ik ben hier een driejarig project begonnen, en zoals altijd zal ik hard werken en vechten om daar een succesvol project van te maken.'

Explosiegevaar: 'Conte wil Juve plattrappen en dat kan volgens hem nu niet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.