Inter maakt pas op de plaats in titelrace door Misser van het Jaar

Internazionale heeft woensdagavond kostbare punten verspeeld in de Italiaanse titelstrijd. De ploeg van trainer Antonio Conte beet zich stuk op Sassuolo.

Internazionale
3 - 3
Sassuolo
Sassuolo

Stefan de Vrij kreeg rust en zag vanaf de reservebank hoe zijn ploeg een valse start beleefde in Milaan. In de vierde minuut namen de bezoekers namelijk brutaal de leiding. Voormalig SC Heerenveen-middenvelder Filip Djuricic bediende spits Francesco Caputo, die zijn veertiende Serie A-treffer van het seizoen langs doelman Samir Handanovic schoof: 0-1.

Inter speelde niet zijn beste wedstrijd, maar draaide de score kort voor rust nog helemaal om. Eerst sloeg Romelu Lukaku toe vanaf de strafschopstip, daarna was Cristiano Biraghi trefzeker met een harde inzet in de korte hoek: 2-1.

Ook na de hervatting was Sassuolo zeker niet minder dan Inter en dus besloot Conte om in de 54ste minuut alsnog De Vrij in te brengen voor Andrea Ranocchia. Niet veel later leek Roberto Gagliardini de wedstrijd te beslissen. Na een schot van Lukaku belandde de bal precies voor de voeten van de mee opgekomen middenvelder, maar de Italiaan presteerde het om de bal voor leeg doel tegen de lat te schieten. Die Misser van het Jaar zou later heel kostbaar blijken.

Een kwartier voor tijd kwam Inter nog goed weg na een handsbal van invaller Ashley Young in het strafschopgebied. Arbiter Davide Massa zag er geen penalty in, maar enkele minuten later ging Young wéér in de fout. Ditmaal vloerde hij Mert Müldür en ging de bal wel op de stip. Domenico Berardi maakte er zo 2-2 van.

Vijf minuten voor tijd werd het nog 3-2 via een intikker van Borja Valero uit een vrije trap van Antonio Candreva, maar ook die voorsprong gaf Inter nog uit handen. Verdediger Giangiacomo Magnani scoorde uit een hoekschop en bezorgde de formatie van Conte zo duur puntenverlies. Een andere tegenvaller was de rode kaart van Milan Skriniar in de slotfase.

Inter ziet het gat met koploper Juventus nu groeien naar acht punten, Lazio kan later op de avond eveneens uitlopen.