Inter laat topaankoop van veertig miljoen euro nu transfervrij gaan

Reacties

De allesbehalve succesvolle samenwerking tussen Internazionale en João Mário is definitief voorbij. Vijf jaar nadat de Italianen nog veertig miljoen euro betaalden om de Portugees binnen te halen, is hij met een transfervrije status teruggekeerd naar zijn vaderland.

Inter laat topaankoop van veertig miljoen euro nu transfervrij gaan
© Pro Shots

Inter en João Mário bereikten maandag een akkoord over het ontbinden van het nog doorlopende contract van de middenvelder en een dag later heeft João Mário zich verbonden aan Benfica. In het bescheiden persbericht dat de Portugese topclub heeft uitgegeven staat niet voor hoeveel jaar de inmiddels 28-jarige João Mário heeft getekend.

De supporters van Inter zullen niet vaak meer aan João Mário terugdenken. De Portugese miljoenenaankoop kwam niet uit de verf bij Inter, waar hij in zijn eerste maanden nog samenwerkte met de al snel weer weggestuurde Frank de Boer, en speelde in totaal 69 wedstrijden voor de club. In januari 2018 liet João Mário zich verhuren aan West Ham United en hierna volgden nog uitleenbeurten aan Lokomotiv Moskou en zijn oude club Sporting Portugal.

João Mário werd een belangrijke pion in het elftal dat kampioen van Portugal werd en Sporting wilde graag langer met de 46-voudig international door. Benfica handelde echter slagvaardiger en maakte een einde aan het mislukte huwelijk tussen João Mário en Inter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.