Inter geeft wedstrijd tegen Torino in twee minuten uit handen

Internazionale lijkt plaatsing voor de Champions League te kunnen vergeten na een 1-2 nederlaag tegen Torino. De Milanezen, die het duel met negen man eindigden, gaven de wedstrijd in een tijdsbestek van twee minuten volledig uit handen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Inter, maar in de 56ste minuut kwam Torino uit het niets op gelijke hoogte. Linksback Cristian Molinaro stoomde op vanaf de linkerflank, combineerde met Maxi López en schoof prima binnen: 1-1. Toen Miranda een minuut later zijn tweede gele kaart kreeg na een lompe beuk, was het plotseling Torino dat het initiatief had.

Tot de 56ste minuut was daar geen sprake van. Inter was voor eigen publiek heer en meester en kwam in de zeventiende minuut terecht op voorsprong. Emiliano Moretti kreeg de bal wat ongelukkig op zijn hand en de gemakkelijk gegeven strafschop werd feilloos benut door Mauro Icardi. Inter leek de wedstrijd vervolgens simpel uit te spelen. Torino kon geen vuist maken, tot alles vanaf de 56ste minuut anders werd.

Na de gelijkmaker van Molinaro en de rode kaart voor Miranda werd Torino sterker en sterker. Inter kreeg nog wel een grote kans via Icardi (kopbal), maar toch kwam de 1-2 in de 72ste minuut niet als een verrassing. Yuto Nagatomo tikte Andrea Belotti neer en voorkwam daarmee een doelpunt, maar veroorzaakte ook een strafschop én kreeg een directe rode kaart. Belotti zelf verschalkte penaltykiller Samir Handanovic.

Het negental van Inter probeerde er nog een puntje uit te slepen door op de counter te loeren. De pijlsnelle invaller Jonathan Biabiany werd echter onvoldoende in stelling gebracht, mede omdat Torino geen moment probeerde de 1-3 te maken en besloot rustig achterover te leunen. Door de nederlaag heeft nummer vijf Inter nu acht punten minder dan nummer drie AS Roma. De derde plaats geeft aan het eind van het seizoen recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Torino staat elfde.