Inter geeft signaal af en ziet Lukaku scoren bij Serie A-debuut

Reacties

Internazionale heeft maandagavond met gemak de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het gepromoveerde Lecce maakte weinig kans tegen de formatie van trainer Antonio Conte, die na de eerste speelronde op doelsaldo bovenaan staat in Italië. Romelu Lukaku luisterde zijn debuut voor Inter op met een goal.

Inter geeft signaal af en ziet Lukaku scoren bij Serie A-debuut
Internazionale
Internazionale
4 - 0
Lecce
Lecce

Stefan de Vrij bekeek de wedstrijd noodgedwongen vanaf de bank. Conte had hem in de basis gezet voor het duel met Lecce, maar de Nederlander haakte in de warming-up geblesseerd af en werd vervangen door Andrea Ranocchia. Bij Lecce zat Thom Haye op de bank. Naast Lukaku was Stefan Sensi de andere nieuwkomer in de basis van Inter. De 24-jarige middenvelder, overgekomen van Sassuolo, maakte meteen indruk.

Sensi fungeerde als regisseur op het middenveld van Inter, dat sinds de komst van Conte in een 3-5-2-formatie speelt. Met Marcelo Brozovic als controleur en Matías Vecino aan de andere kant begon de thuisploeg voortvarend aan de wedstrijd. Het leverde niet veel kansen op, maar de eerste grote mogelijkheid resulteerde wel in een doelpunt. Kwadwo Asamoah legde af op Brozovic, die met een schitterend schot in de rechterbovenhoek voor 1-0 zorgde.

Inter had de smaak daarna te pakken. Drie minuten na de openingstreffer verdubbelde Sensi de marge. Op aangeven van Vecino slalomde de middenvelder voorbij twee tegenstanders om vervolgens diagonaal raak te schieten. Inter zat op rozen en had van Lecce lange tijd weinig te vrezen. In de beginfase van de tweede helft beet de promovendus even van zich af, mede door foutjes aan de kant van de thuisploeg.

Inter hield stand en zag Lukaku na een uur scoren. Keeper Gabriel liet een poging van Lautaro Martínez los en de rebound was prooi voor de Belgische spits: 3-0. Nicolò Barella maakte na de goal als invaller zijn debuut voor Inter. Vecino verliet voor hem het veld. Met nog een klein kwartier op de klok moest Lecce verder met tien man. Diego Farias kwam hard in op Barella en kon inrukken. Een goal van Matteo Politano zag daarna geen doorgang vanwege hinderlijk buitenspel van Lukaku. De 4-0 viel alsnog en op nog mooiere wijze. Antonio Candreva schoot van ruime afstand op prachtige wijze raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Conte aan het roer en Lukaku als aanvalsleider hoopt Inter kampioen Juventus uit te dagen in de Serie A. Na één wedstrijd gaan de Milanezen op doelsaldo aan kop in de competitie. Lazio won zondag nog met 0-3 bij Sampdoria en staat vlak onder Inter.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Analyse: hoe niet Juventus maar Inter kampioen kan worden
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Lecce
Meer over Lecce
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.