Inter geeft bijna 4-0 voorsprong weg

Internazionale bleef in een doelpuntenfestijn aan de goede kant van score. AS Roma herstelde zich van nederlaag afgelopen week.

Internazionale-Chievo 4-3Chievo werd weliswaar met 4-3 aan de kant geschoven, maar het spel van Inter riep voldoende vraagtekens op. Want het zal het vertrouwen weinig goed hebben gedaan dat zelfs na een 4-0 voorsprong in de slotfase moest worden gevreesd voor puntverlies. Chievo kon de inhaalrace van het laatste kwartier niet afmaken.

Parma-AS Roma 0-4AS Roma moest woensdag zijn meerdere erkennen in Internazionale. Maar het herstel kwam tegen Parma, dat door een neiuwe nederlaag achterbleef in crisis. De treffer van Vincenzo Montella vormde basis van de ruime overwinning van de Giallorossi.

Empoli-Palermo 2-0Palermo heeft met de tweede nederlaag op rij wederom terrein moeten prijsgeven na de prima seizoenstart. Dat mocht Franco Brienza zich aanrekenen. De aanvaller liet halverwege de eerste helft een strafschop onbenut. Het bleek in inspiratie voor Empoli, dat via Luca Saudati en Sergio Almiron uitliep naar een gelukkige 2-0 overwinning. Roberto Guana maakte er voor Palermo helemaal een verloren middag van door met ee rode kaart van het veld te moeten.

Lazio Roma-Atalanta Bergamo 1-0Lazio Roma boekte in een week tijd de tweede overwinning, waarmee de helft van het aantal strafpunten is weggewerkt. Atalanta Bergamo ging ten onder door toedoen van Sebastiano Siviglia, die halverwege de tweede helft zijn oude club de das omdeed.

Ascoli-Sampdoria 1-1Ascoli en Sampdoria blijven verstoken van een overwinning. Ook hun onderlinge treffen eindigde zonder winnaar, al kwamen beide treffers op naam van Delvecchio. Marco opende namens Ascoli na een kwartier de score, Gennaro tekende een klein half uur voor het einde voor de gelijkmaker voor Sampdoria.