'Inter en Chelsea akkoord over huurdeal, Lukaku levert fors in'

Reacties

Romelu Lukaku staat aan de vooravond van een terugkeer naar Internazionale. De Italiaanse topclub is het met Chelsea eens geworden over een huurdeal ter waarde van acht miljoen euro.

'Inter en Chelsea akkoord over huurdeal, Lukaku levert fors in'
© Pro Shots

Dat melden de BBC en Sky Italia. Lukaku bewandelde vorig seizoen voor liefst 115 miljoen euro nog de omgekeerde weg, maar slaagde er niet in de torenhoge verwachtingen bij The Blues in te lossen. De Belgische aanvaller kreeg spijt van zijn beslissing en snakte naar een terugkeer naar Inter. De nummer twee van de Serie A zag een hereniging met de verloren zoon wel zitten en knoopte gesprekken aan met Chelsea.

Beide partijen hebben elkaar naar verluidt gevonden in een huurovereenkomst zonder optie tot koop. Het wachten is op het papierwerk. Zodra dat is afgerond, kan Lukaku zijn medische keuring doorlopen. Inter is er veel aan gelegen om de overgang voor 30 juni af te ronden, omdat het tot die tijd kan profiteren van belastingvoordelen op het salaris van Lukaku.

Forse loonsverlaging
De 29-jarige spits helpt zelf ook een handje mee om de tijdelijke transfer mogelijk te maken en neemt genoegen met een forse loonsverlaging. Door het vertrek van Lukaku moet Chelsea de markt op voor een nieuwe aanvaller. Het gonst van de geruchten dat Raheem Sterling van competitiegenoot Manchester City nadrukkelijk in beeld is om naar Stamford Bridge te verkassen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.