Inter-alumnus Gosens verklaart studiekeuze: 'Prestaties worden zo beter'

Reacties

Robin Gosens heeft een nieuw hoofdstuk aan zijn toch al imposante carrière toegevoegd. De linksback van Internazionale, ooit nog actief voor FC Dordrecht, heeft namelijk zijn studie afgerond. De Duitse Nederlander behaalde zijn Bachelor's Degree in de psychologie.

Inter-alumnus Gosens verklaart studiekeuze: 'Prestaties worden zo beter'
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Geestelijke gezondheid is niet alleen belangrijk in het voetbal, maar blijft een taboe in de samenleving', reageerde Gosens nadat hij zijn universitaire studie afgerond had. De Duitse international gebruikte zijn vrije tijd de afgelopen vier seizoenen om te studeren. Gosens vertelde al eerder over het nut daarvan, omdat hij door de gegenereerde kennis beter voorbereid was op het omgaan met de druk van het internationale voetbal.

'Het was een lange weg die me veel kracht en energie heeft gekost', legde Gosens uit. Zeker ook omdat behalve zijn drukke leven als speler van Inter ook gezinsuitbreiding volgde. 'Voetbal en mijn gezin spelen de hoofdrol in mijn leven. Het afgelopen jaar werd mijn zoon geboren, dat leidde er niet toe dat ik meer tijd had om te studeren. Het is altijd hard ploeteren, maar het is het waard.'

De kennis over de psychologie heeft de geest van Gosens verrijkt, zegt de vleugelverdediger. 'Je kunt alleen als mens functioneren als je geest vrij is. Dus als dat niet het geval is, moet je om hulp vragen. Maar als je met je hoofd op de goede plek zit, worden prestaties op het veld veel gemakkelijker. Als je je zorgen maakt, zelfs voor dingen buiten de sport, lijden je prestaties eronder. Ik wilde dat leren begrijpen.'

© Instagram Robin Gosens
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.