Inspiratieloos PSV ontsnapt aan Europese afgang tegen Haugesund

Reacties

PSV heeft zich donderdagavond met grote moeite geplaatst voor de play-offs van de Europa League. De Eindhovenaren speelden in de return op eigen veld maar weinig klaar tegen FK Haugesund en mochten van geluk spreken dat de Noren daar geen gebruik van maakten.

Inspiratieloos PSV ontsnapt aan Europese afgang tegen Haugesund
PSV
PSV
0 - 0
Haugesund
Haugesund

Net als vorige week tijdens het heenduel in Noorwegen had PSV moeite om echt door te drukken tegen Haugesund. Toen werd de ban gebroken doordat de bal halverwege de eerste helft op de stip ging en Steven Bergwijn die buitenkans benutte, nu was het vergeefs wachten op de bevrijdende eerste treffer van de Eindhovenaren. Dat terwijl het optreden van afgelopen zondag tegen ADO Den Haag trainer Mark van Bommel nog hoopvol stemde.

In vergelijking met dat duel was Hirving Lozano uit de basis van PSV verdwenen. In plaats van de Mexicaan, die op weg is naar Napoli, verscheen Cody Gakpo aan de aftrap. De twintigjarige aanvaller viel tegen ADO nog goed in en scoorde ook, maar kon nu niet voorkomen dat zijn ploeg een moeizaam begin kende tegen Haugesund. Na vroege speldenprikjes van Bruma en Denzel Dumfries was het lang wachten op de eerste grote kans.

Natuurlijk, Haugesund zakte ver terug, maar PSV was slechts zelden in staat de Noorse linies te doorbreken. Pas na 33 minuten veerde het Philips Stadion weer op. Bruma bood Donyell Malen een prima mogelijkheid door de bal vanaf de zijkant strak in te spelen over de grond, maar de spits prikte net naast. Vijf minuten later speelde Steven Bergwijn de mee opgekomen Dumfries vrij, maar doelman Helge Sandvik verkleinde zijn doel goed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Jordan Teze na rust als vervanger van Dumfries, die niet verder kon, bleef PSV zoeken naar een opening in de Noorse defensie. Die zoektocht verliep ook na rust moeizaam, waardoor de grootste schietkans ontstond in de tegenstoot. Malen hield de bal goed vast, waarna Gakpo er op snelheid vandoor ging. Zijn schot werd echter geblokt. Vlak daarna maakte Mohammed Ihattaren zijn entree, om voor een creatieve impuls te zorgen.

Het inbrengen van de zeventienjarige spelmaker zorgde voor iets meer leven in de brouwerij, de kansen bleven spaarzaam. Een kwartier voor tijd kreeg Ihattaren zelf nog de grootste, maar Sandvik voorkwam zijn eerste goal voor PSV. Omdat Haugesund zelf aanvallend totaal onmachtig was, had het uitblijven van een doelpunt geen gevolgen. Bijna veranderde dat, toen de bal tien minuten voor tijd rakelings voorlangs schoot bij een corner.

Opluchting
Waar het Philips Stadion toen al een zucht van opluchting slaakte, kroop PSV enkele minuten later écht door het oog van de naald. Timo Baumgartl kreeg de bal niet weg uit de doelmond, waarna Martin Samuelsen die teruglegde op Bruno Leite. De Kaapverdiaan had de bal voor het inschieten, maar raakte de buitenkant van de paal. Zo bleef PSV een verlenging en een nieuwe afgang in Europa (na die tegen Osjiek in 2017) bespaard.

Dat Haugesund in de slotfase hoop kreeg op een stunt, bleek toen Sandvik in de extra tijd nog mee naar voren ging bij een corner. Die leverde niets op, waardoor Bergwijn op een leeg doel af mocht. Zijn inzet werd echter van de doellijn gehaald. Het had geen gevolgen voor het resultaat: PSV staat in de laatste voorronde van de Europa League en moet daarin afrekenen met Apollon Limassol uit Cyprus, dat van Austria Wien won.

'PSV mag zich best schamen voor de wedstrijden tegen Haugesund'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV Vrouwen
Meer over PSV Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.