Ings passeert Aubameyang en Salah na belangrijke rol tegen Watford

Reacties

Southampton heeft zondag voor de achtste keer dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen. Watford moest eraan geloven en liet zo dure punten liggen in de strijd tegen degradatie. Topscorer Danny Ings was weer eens goud waard voor Southampton.

Ings passeert Aubameyang en Salah na belangrijke rol tegen Watford
© Pro Shots
Watford
Watford
1 - 3
Southampton
Southampton

Publiek of niet, het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden is al het hele seizoen gigantisch bij Southampton. The Saints staan op de ranglijst met alleen thuisduels helemaal onderaan met slechts veertien punten, terwijl op basis van uitwedstrijden voor zondag de zesde plek werd bezet. Donderdag verloor Southampton thuis van Arsenal en dus moest het zondag op bezoek bij Watford gebeuren.

Dat lukte, waardoor de ploeg al zo goed als zeker is van een nieuw seizoen in de Premier League. Watford wacht juist nog loodzware weken met een strijd tegen degradatie tussen zeker vijf clubs. Bij de club ontbrak niet alleen de geblesseerde Daryl Janmaat, maar ook Andre Gray, Nathaniel Chalobah en Domingos Quina. Zij namen onlangs deel aan een illegaal verjaardagsfeest waarbij de coronaregels werden overtreden en werden voor ieders veiligheid uit de selectie gelaten. Niet voor het eerst dankte Southampton de zege aan Ings. De 27-jarige spits opende al na een kwartier de score. Na een pass van Will Smallbone haalde Ings van buiten het strafschopgebied uit en de schuiver vloog in de rechterhoek: 0-1.

Hoewel Watford ook wel wat mogelijkheden kreeg, was Southampton de gevaarlijkste ploeg. James Ward-Prowse zette de bezoekers al bijna op 0-2, maar hij schoot net over het doel. Na rust volgde de tweede goal alsnog, mede dankzij Watford-doelman Ben Foster. Zijn uitgooi richting Adam Masina was te kort en werd onderschept door Ings, die het vervolgens op een lopen zette en het helemaal zelf afmaakte: 0-2.

Pas na die treffer volgde het eerste schot op doel van Watford. De thuisploeg maakte het zelfs nog heel even spannend door 1-2 te maken. José Holebas gaf een voorzet vanaf de linkerkant en voordat Danny Welbeck er met zijn voet bij kon, werkte verdediger Jan Bednarek de bal in eigen doel. Southampton herstelde de marge echter al snel via een rake vrije trap van Ward-Prowse.

Door zijn twee goals passeerde Ings Pierre-Emerick Aubameyang en Mohamed Salah op de topscorerslijst van de Premier League. Beiden staan op zeventien goals, Ings heeft er nu achttien gemaakt. Alleen Jamie Vardy doet het beter. De lijstaanvoerder maakte tot nu toe negentien treffers. Southampton staat na 32 wedstrijden op de dertiende plek met veertig punten. Watford staat voorlopig nog op de zestiende plek met 28 punten, maar achtervolgers West Ham United en AFC Bournemouth hebben een wedstrijd tegoed.

Topscorerslijst Premier League:

Speler Duels Goals
Jamie Vardy 28 19
Danny Ings 32 18
Mohamed Salah 27 17
Pierre-Emerick Aubameyang 29 17
Sergio Agüero 24 16
Bekijk hier al onze video's
Meer Watford
Meer over Watford
Meer Southampton
Meer over Southampton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.