Ingehouden woede Guardiola zorgt voor ongemakkelijk interview

Reacties

Pep Guardiola heeft zijn woede over de rode kaart voor Kyle Walker voor de Engelse media verborgen. De Manchester City-manager zegt trots te zijn op de prestatie van zijn spelers, hoe teleurstellend een 1-1 gelijkspel tegen Everton op papier ook is voor hem.

Ingehouden woede Guardiola zorgt voor ongemakkelijk interview

Winnen van Everton werd voor City een hels karwei toen Kyle Walker vlak voor rust bij een 0-1 stand zijn tweede gele kaart kreeg voor een slaande beweging richting Dominic Calvert-Lewin. De op één na duurste verdediger ter wereld (achter ploeggenoot Benjamin Mendy) zocht de jongeling van Everton op bij een luchtduel en deelde vervolgens een elleboogstoot uit. Uit onvrede over de beslissing van scheidsrechter Robert Madley ging Guardiola aan de zijlijn flink tekeer.

Na afloop hield de Spanjaard echter zijn kaken op elkaar over de rode kaart. Bij de BBC leverde het een ongemakkelijk einde op van een toch al kort interview. Het verliep als volgt:

Interviewer: 'Twee rode kaarten, laten we beginnen met die van Kyle Walker. Vond je dat een rode kaart?'

Guardiola: 'Volgende vraag.'

Interviewer: 'Waarom wil je niet antwoorden? Vond je het geen rode kaart?'

Guardiola: 'Volgende vraag.'

Interviewer: 'En de tweede rode kaart, die voor Morgan Schneiderlin (Everton, red.), was dat een terechte volgens jou?'

Guardiola: 'Dat is een vraag voor Ronald Koeman.'

Ook de verslaggever van Sky Sports probeerde het. Daar maakte Guardiola duidelijk dat hij geen schorsing wilde riskeren door zijn mening te geven over het wegsturen van Walker. 'Volgende vraag, graag. Ik wil er zijn tegen Bournemouth', antwoordde Guardiola, die met Manchester City zaterdag een uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth speelt.

Dan moet City zich zien te herstellen van het eerste puntenverlies in het nog prille Premier League-seizoen. Guardiola maakt zich geen zorgen over de prestatie van zijn elftal. 'Als ik kijk naar hoe we het gedaan hebben, dan ben ik zelden in mijn leven zo trots geweest. Tien tegen elf tegen Everton, een Europa League-team met spelers van topkwaliteit. We misten op het einde ook nog wat kansen, we hadden nog kunnen winnen', concludeerde de City-manager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.