Infantino over WK-discussie: 'Europa en Zuid-Amerika zijn bang'

Reacties

De FIFA heeft vrijdag een belangrijke overwinning geboekt voor de plannen om iedere twee jaar een WK te organiseren. Op een congres in Egypte stemden alle 54 Afrikaanse landen unaniem voor.

Infantino over WK-discussie: 'Europa en Zuid-Amerika zijn bang'
© Pro Shots

De Afrikaanse voetbalbond CAF hield vrijdag een bijeenkomst in Caïro, waar alle aangesloten landen hun stem konden uitbrengen. De uitslag was kraakhelder: iedereen stemde voor. Het is een groot contrast met bijvoorbeeld Europa en Zuid-Amerika, waar veel weerstand is tegen de plannen. Virgil van Dijk gaf onlangs bij VI aan groot tegenstander te zijn, aangezien de voetbalkalender al propvol zit.

De UEFA en de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse federatie, hebben ook aangegeven absoluut tegen te zijn. FIFA-voorzitter Gianni Infantino reisde deze week af naar Afrika en voorspelde daar al dat er meer enthousiasme zou zijn over de WK-plannen. Daar heeft hij duidelijk gelijk in gekregen.

'De landen die nu aan de top zijn, zijn tegenstander van een tweejaarlijks WK', zegt FIFA-voorzitter Gianni Infantino daarover. 'Dat gebeurt in elke sector van het leven: als er hervormingen en veranderingen komen, zijn degenen die aan de top staan tegen. Zij willen niets veranderen. Misschien zijn ze bang dat als er iets verandert, hun koppositie in gevaar is', aldus de Zwitser.

'Wij begrijpen dat, maar we moeten ook de andere landen hoop en kansen bieden. We moeten meer mogelijkheden bieden voor voetballers over de hele wereld, bijvoorbeeld in Afrika, om te schitteren op het hoogste podium', legt Infantino uit.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.