Van Dijk gaat in gesprek met Wenger over WK-plannen: 'Dan moeten ze wel luisteren'

Reacties

Virgil van Dijk is het niet eens met de plannen van de FIFA om iedere twee jaar een WK te organiseren. De dertigjarige verdediger gaat daar binnenkort over in gesprek met Arsène Wenger.

Van Dijk gaat in gesprek met Wenger over WK-plannen: 'Dan moeten ze wel luisteren'
© Pro Shots

In een uitgebreid interview met VI ging Van Dijk woensdag onder meer in op de steeds voller wordende kalender. 'Na het seizoen, in juni, gaan we nog vier Nations League wedstrijden spelen. Dat is aardig wat. We mogen natuurlijk niet klagen, maar het volle schema kan blessures opleveren. In Engeland hebben we besprekingen over dit onderwerp met de Professional Footballers Association', vertelt de Oranje-aanvoerder.

'Binnenkort staat er een meeting gepland van Liverpool-spelers, waaronder ikzelf, met Arsène Wenger. Dat gaat over het plan om elke twee jaar een WK te spelen. Wij als spelers geven onze mening. Wanneer wij als senior-spelers van Liverpool en van andere Engelse topclubs dat doen, dan móeten ze wel luisteren, denk ik.'

Wenger pleit als Chief of Global Football Development bij de FIFA ervoor om het WK vaker te spelen. 'De voetbalkijkende fans willen niet dat een kwalificatieperiode anderhalf jaar duurt. Dit plan zorgt voor meer duidelijkheid voor clubs en minder problemen voor de nationale ploegen', legde de Fransman uit. Dat plan valt niet bij iedereen in goede aarde. Van Dijk is dus ook een tegenstander.

'De wedstrijden stapelen zich op. Aan de andere kant is wedstrijden spelen het leukste dat er is. Maar we moeten ook goed kijken naar de gezondheid en de veiligheid van de spelers. Naar de ruimte en vrijheid tussen het eind van een seizoen en de start van een nieuw seizoen. Zodat iedereen kan herstellen. Ik vind het geen goed idee, elke twee jaar een WK. Meer nog omdat het WK speciaal moet blijven. Ik vind dat we het moeten houden zoals het nu is. Ook al zal ik zelf niet veel WK's nog kunnen meemaken.'

Lees hier het volledige interview met Virgil van Dijk, over zijn terugkeer na een zware knieblessure, spelen onder Louis van Gaal en honger naar prijzen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.