UEFA stuurt brandbrief richting FIFA: 'Tegenaanval, verpakt als uitnodiging'

Reacties

Het meest recente omstreden idee van de FIFA (het WK vaker organiseren) blijft de gemoederen bezighouden. Volgens Duitse media is er nu een brandbrief verstuurd, die niet zo goedbedoeld is als-ie op het eerste gezicht lijkt.

UEFA stuurt brandbrief richting FIFA: 'Tegenaanval, verpakt als uitnodiging'
© Pro Shots

Het is de laatste weken een zeer veelbesproken onderwerp, sinds Arsène Wenger namens de FIFA nog maar eens herhaalde dat de wereldvoetbalbond iedere twee jaar een WK wil organiseren. De UEFA uitte daarop al 'ernstige zorgen', president Ceferin sprak zelfs over een boycot, terwijl ook supporters tegen het plan lijken te zijn. Op de achtergrond zijn de continentale bonden het bepaald nog niet eens.

Hoe dan ook: het standpunt van de UEFA is duidelijk. Wat de Europese bond betreft blijft het WK een vierjaarlijks evenement. En dus wil de UEFA snel in gesprek met de FIFA. De Süddeutsche Zeitung meldt zelfs dat er (nadat de 55 leden van de UEFA dinsdag bij elkaar waren gekomen) een brief is verstuurd richting Gianni Infantino, de voorzitter van de wereldvoetbalbond.

Dat klinkt vriendelijk: een brief sturen om in gesprek te gaan, maar volgens het Duitse medium zit er meer achter. De krant noemt het 'een uitgekiende tegenaanval, verpakt als uitnodiging tot gesprek'. In de brief benadrukt de UEFA naar verluidt dat de FIFA het plan niet zomaar kan doorvoeren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.