Botsing op komst over tweejaarlijks WK na statement Aziatische bond

Reacties

De Aziatische bond heeft zich positief uitgelaten over de FIFA-plannen om het WK elke twee jaar te houden. Daarmee staat de AFC lijnrecht tegenover de UEFA en de CONMEBOL.

Botsing op komst over tweejaarlijks WK na statement Aziatische bond
© Pro Shots

De FIFA onderzoekt op verzoek van Saoedi-Arabië de mogelijkheden om elke twee jaar te strijden om de wereldtitel. De AFC juicht dit initiatief toe, zo wordt in een statement naar buiten gebracht. De Aziaten staan open voor het idee elke twee jaar te strijden om de wereldtitel, zoals ook de CONCACAF met een open blik kijkt naar de ideeën.

Naast de CONMEBOL heeft de UEFA zich bij monde van voorzitter Aleksander Ceferin juist groot tegenstander getoond, terwijl ook fans en spelers hun ongenoegen hebben geuit over de plannen. Ook de nationale profliga's verzetten zich unaniem tegen het verhogen van de WK-frequentie.

CAF
Ook de Afrikaanse confederatie (CAF) bracht dinsdag een statement uit over dit hete hangijzer. De CAF staat er 'open minded' in, zo wordt benadrukt. 'Gekeken moet worden naar wat het beste is voor de confederaties, de spelers en de andere partijen. Dat is precies in lijn met wat het FIFA-congres op 21 mei 2021 besloot, toen het voorstel van de Saoedische bond werd besproken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.