Infantino in opspraak: coronaregels gelden blijkbaar niet voor FIFA-preses

Reacties

De toch al niet smetteloze FIFA-voorzitter Gianni Infantino is nog maar eens in opspraak gekomen. Dit keer omdat het er toch sterk op lijkt dat hij de coronaregels afgelopen weekend opzichtig aan zijn laars heeft gelapt.

Infantino in opspraak: coronaregels gelden blijkbaar niet voor FIFA-preses
© Pro Shots

Als voorzitter van de FIFA was Infantino in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) aanwezig bij de finale van het toernooi om de Copa América, tussen Argentinië en Brazilië. Hij zag hoe de ploeg van aanvoerder en vedette Lionel Messi won (1-0). De Zwitser vloog daarna razendsnel door naar Londen, waar hij zondagavond op Wembley toeschouwer was bij de EK-finale tussen Italië en Engeland, na strafschoppen gewonnen door de Zuid-Europeanen.

Op zich geen probleem, dat zijn nou eenmaal de voordelen van de job van FIFA-preses, ware het niet dat het tegen de regels is. De Copa-finale was namelijk in Brazilië, en dat land staat in Engeland vanwege de huidige coronasituatie op 'de rode lijst'. En dat betekent weer dat iedereen die vanuit het Zuid-Amerikaanse land naar het Verenigd Koninkrijk komt eigenlijk tien dagen in quarantaine moet in een hotel, op eigen kosten.

En dat is dus precies wat Infantino níét heeft gedaan, hij meldde zich kort na de landing in Engeland doodleuk op een bomvolle tribune. Daarmee is er dus wederom ophef ontstaan rondom de voorzitter, die al vaker in opspraak kwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.