Incident uit andere tijden: tribunebestormer Dier gaat niet vrijuit

Reacties

Eric Dier hangt een straf van de Engelse voetbalbond boven het hoofd. De FA roept de middenvelder van Tottenham Hotspur op het matje omdat hij begin maart de confrontatie aanging met iemand op de tribune.

Incident uit andere tijden: tribunebestormer Dier gaat niet vrijuit
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
ns
1 - 1
Norwich City
Norwich City

Dier deed dat na afloop van het FA Cup-duel van Spurs met Norwich City op 4 maart. Het voelt in de huidige coronacrisis alweer als een eeuwigheid geleden. Toen kon er immers nog worden gevoetbald en was het nog heel gewoon dat het stadion vol zat met fans. En die zagen dat Tottenham na penalty's werd uitgeschakeld.

Na de wedstrijd werd Dier beledigd door een fan, vertelde José Mourinho. En als reactie daarop ging de Engelse international op de tribune verhaal halen. 'Wat Eric gedaan heeft, kunnen wij als professionals niet doen. Maar ik begrijp de woede wanneer iemand jou beledigt en je familie - in het bijzonder je jonge broertje - erbij is betrokken.'

Een dag later maakte de FA al bekend dat het een onderzoek had ingesteld naar Dier en dat resulteert anderhalve maand later nu in een officiële aanklacht, omdat zijn acties 'onbehoorlijk en bedreigend' zouden zijn. De Engelse bond meldt er nog niet bij welke straf ze in gedachten heeft. Dier heeft tot vrijdag 8 mei om te reageren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.