Inbraakgolf: Premier League-sterren moeten op hun tellen passen

Reacties

Het begint een even opvallende als zorgwekkende trend te worden: inbraken in de woningen van sterren uit de Premier League. Enkele weken geleden werd al bekend dat Dele Alli daar het slachtoffer van was geworden, nu komt naar buiten dat het ook raak was in het appartement van Riyad Mahrez.

Inbraakgolf: Premier League-sterren moeten op hun tellen passen
© Pro Shots

Volgens The Sun hebben de inbrekers drie peperdure horloges buitgemaakt met een waarde van een half miljoen pond (zo'n 555 duizend euro), waaronder een uiterst zeldzaam Mille-uurwerk, die zeer gewild zijn onder topvoetballers. Ook werden meer dan 50 duizend pond aan cash, dure armbanden en zeldzame voetbalshirts meegenomen. De politie van Manchester heeft de inbraak op vrijdag 24 april in het penthouse van Mahrez, die op dat moment zelf weg was, bevestigd tegenover The Daily Mail. Manchester City heeft nog niet gereageerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Riyad Mahrez poseert met zijn kostbare Mille-horloge, dat een waarde had van zo'n 230 duizend pond.

De Algerijn is zeker niet de eerste speler uit de Premier League die het slachtoffer is van een inbraak. Alli werd op 13 mei zelfs bedreigd met een mes en in het gezicht geslagen toen inbrekers een weg naar binnen vonden. In maart werd er ook al ingebroken in het huis van Jan Vertonghen toen hij met Tottenham Hotspur in Duitsland was voor het Champions League-duel met RB Leipzig, terwijl zijn vrouw en kinderen thuis waren. En begin dit jaar raakte Crystal Palace-verdediger Mamadou Sakho 500 duizend pond aan bezittingen kwijt door een inbraak.

Social media
Dat het zo langzamerhand een trend begint te worden om in te breken bij topspelers uit de Premier League, heeft volgens Alex Bomberg, directeur van een beveiligingsbedrijf, wel een verklaarbare reden. 'Alle informatie staat op social media', zegt hij tegen The Telegraph. 'De criminelen hoeven maar te kijken om te zien waar dat horloge van 50 duizend pond, de collectie met juwelen of die zonnebril van duizend pond is. Ze worden een doelwit, een uitdaging voor de criminele wereld. Mensen zien dat voetballers al die dingen op social media zetten.'

De reeks inbraken leidt ook tot een andere nieuwe trend: steeds meer spelers in de Premier League hebben een speciaal opgeleide waakhond aangeschaft om hun familie en hun bezittingen te beschermen. En ook dat mag wat kosten. Zo betaalde Aston Villa-sterspeler Jack Grealish recent 25 duizend pond voor een Mechelse herder en had Leicester City-speler Hamza Choudhury zelfs het dubbele over voor een Duitse herder. Recent namen ook Raheem Sterling, Marcus Rashford en oud-international Rio Ferdinand zo'n speciaal getrainde viervoeter in huis.

Het nieuwe familielid van Jack Grealish. De waakhonden van de Premier League-spelers hebben vaak een achtergrond als leger- of politiehond.
Het nieuwe familielid van Jack Grealish. De waakhonden van de Premier League-spelers hebben vaak een achtergrond als leger- of politiehond.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.