In Nederland mislukte Reis krijgt herkansing bij EC Bahia

Reacties

Anderhalve maand na zijn gedwongen vertrek bij Vitesse heeft Jonathan Reis in eigen land een nieuwe werkgever gevonden. De Braziliaanse Serie A-club EC Bahia wil de zowel in Arnhem als bij PSV mislukte spits een nieuwe kans gunnen.

In Nederland mislukte Reis krijgt herkansing bij EC Bahia

Eind november gaf Reis op de clubwebsite van de Arnhemmers al aan uit te kijken naar een terugkeer in Brazilië. Hij voerde het zelfs als belangrijkste reden aan voor zijn voortijdige vertrek. 'Ik wil met mijn gezin terug naar Brazilië. Ook sportief gezien heb ik daar meer kansen om te spelen in een eerste elftal.'

De perspectieven van Reis waren in Arnhem aanvankelijk ook goed, totdat trainer Peter Bosz hem vanwege egocentrisch gedrag uit de selectie verwijderde. Door Reis' vertrek kon Vitesse de eerste seizoenshelft met Mike Havenaar maar beschikken over één spits. Inmiddels heeft het Uros Djurdjevic aangetrokken als concurrent voor de Japanse international.

Reis zag in Arnhem ook zijn tweede avontuur in Nederland mislukken. Eerder stond de spits onder contract bij PSV, waar hij door verschillende incidenten - cocaïnegebruik en rijden onder invloed - negatief in het nieuws kwam. Ook liep hij in Eindhoven een zware knieblessure op, waarna zijn aflopende verbintenis niet werd verlengd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.