In het spoor van Eriksen: mijlpaal lonkt voor Brobbey

Reacties

Brian Brobbey kan in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard mikken op een fraaie prestatie. De 22-jarige spits kan de jongste speler worden sinds Christian Eriksen die voor Ajax bij meer dan vijftig Eredivisie-goals direct betrokken is geweest.

In het spoor van Eriksen: mijlpaal lonkt voor Brobbey
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

De man in vorm was vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht belangrijk voor zijn team met een goal en een assist. Na de 2-0 zege op de Utrechters stond de teller bij Brobbey op 38 goals en twaalf assists in de Eredivisie. Dit seizoen was de aanvaller uit de eigen opleiding in de Eredivisie al direct betrokken bij 22 goals.

Eriksen passeerde de grens van vijftig in januari 2013. De Deense aanvallende middenvelder was toen slechts twintig jaar en 348 dagen oud. Het voormalige toptalent vertrok in de daaropvolgende zomer naar Tottenham Hotspur, na drie keer landskampioen te zijn geworden met Ajax.

Scoort Brobbey tegen Fortuna of geeft hij een assist, dan is hij 22 jaar en 38 dagen oud bij het passeren van de grens van vijftig. Ajax won twaalf van zijn laatste veertien competitiewedstrijden tegen de Limburgers en scoorde in die reeks gemiddeld 3,4 keer per wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.