In het spoor van Cristiano Ronaldo: fraaie cijfers voor Rashford en Fernandes

Reacties

Marcus Rashford en Bruno Fernandes vestigden zaterdagmiddag fraaie mijlpalen door tegen Leicester City opnieuw belangrijk te zijn voor Manchester United. Allebei traden ze in de voetsporen van Cristiano Ronaldo.

In het spoor van Cristiano Ronaldo: fraaie cijfers voor Rashford en Fernandes
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
2 - 2
Manchester United
Manchester United

Rashford (23 jaar en 56 dagen oud) werd op Boxing Day met zijn openingstreffer tegen Leicester de jongste speler na Wayne Rooney (22 jaar en 157 dagen) en Ronaldo (22 jaar en 341 dagen) met vijftig Premier League-goals voor United. Dat terwijl de Engelse aanvaller eerder in de wedstrijd nog een grote kans had gemist.

Het was volgens Solskjaer de verdienste van Rashford dat hij die misser voor rust alsnog goedmaakte. 'Marcus is altijd heel levendig en is altijd op zoek naar doelpunten met zijn snelheid', zei de Noorse manager tegenover de BBC. 'Hij pikte zijn goal mee, maar weet dat hij er nog een paar had kunnen maken. Zo is voetbal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fernandes was met de assist op de 0-1 van Rashford en de 1-2 op aangeven van Edinson Cavani nóg belangrijker. Dat de Portugese spelmaker bezig is aan een uitzonderlijk eerste jaar bij United, blijkt wel uit de cijfers. Zo is hij de eerste Portugees met minstens tien goals in één Premier League-seizoen sinds Ronaldo in 2008/09.

Maar ook de andere statistieken van Fernandes zijn indrukwekkend. Met achttien goals en dertien assists voor United waren sinds zijn Premier League-debuut op 1 februari in de grote competities alleen Robert Lewandowski (35) en Lionel Messi (34) nog vaker direct betrokken bij een doelpunt dan de Portugees (31), die Ronaldo (30) voorblijft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Solskjaer onderstreepte na afloop nog maar eens dat Fernandes bezig is aan een fantastisch seizoen. 'Hij is een heel goede speler. Toen hij hier arriveerde, wist hij dat hij op moest staan. En dat heeft hij gedaan. Hij heeft natuurlijk goede spelers om zich heen, maar heeft een fantastisch eerste jaar bij ons. We zijn heel blij met hem.'

Ondanks de treffers van Rashford en Fernandes moest United genoegen nemen met een punt, omdat Jamie Vardy de bal in de slotfase via Axel Tuanzebe nog binnenwerkte. 'We zijn teleurgesteld dat we niet wonnen, wat we hadden veel grote kansen en hadden het kunnen afmaken. Maar een punt is geen slecht resultaat tegen deze lastige ploeg.'

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer M. Rashford
Meer over M. Rashford
Meer Bruno Fernandes
Meer over Bruno Fernandes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.