In het spoor van Bellingham en Sancho: 'Hij is zijn gewicht in goud waard'

Reacties

Borussia Dortmund lijkt een neusje te hebben voor het binnenhalen van Engelse toptalenten. Met Jadon Sancho en Jude Bellingham was de club behoorlijk succesvol, Jamie Bynoe-Gittens lijkt in hun voetsporen te treden.

In het spoor van Bellingham en Sancho: 'Hij is zijn gewicht in goud waard'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

De vleugelspeler werd drie jaar geleden overgenomen uit de jeugdopleiding van Manchester City en kreeg rustig de tijd om zich naar het eerste elftal toe te werken. Dat lijkt inmiddels aardig gelukt, met als resultaat zijn eerste Champions League-doelpunt. Tegen AC Milan was hij belangrijk met de 1-2 in Milaan, daarnaast was hij betrokken bij het penaltymoment waaruit Dortmund in Italië op 0-1 kwam.

Voor Sancho kreeg Dortmund zo'n 85 miljoen euro en Bellingham leverde zelfs 103 miljoen op, ook aan Bynoe-Gittens lijkt de Duitse club veel (financieel) plezier te gaan beleven. 'Waarom heeft Terzic (de coach van Dortmund, red.) dit sprintkanon gedoseerd ingezet? Hij heeft TIEN KEER bij de selectie gezeten zonder speeltijd te krijgen. TIEN gemiste kansen', vindt BILD, dat graag hoofdletters gebruikt.

'Op negentienjarige leeftijd zijn anderen al sterspelers. Deze jongen moet frisse lucht krijgen op elke wedstrijddag.' De boulevardkrant meent dat een speler als Bynoe-Gittens nooit op de bank hoort te zitten. Edin Terzic legde na de wedstrijd uit waarom Bynoe-Gittens niet altijd speelt. 'Dit is een speciaal geval, hij is een explosieve speler. Maar recentelijk kreeg hij krampaanvallen en was hij moe na elke wedstrijd. Nu heeft hij een fundering gelegd en is hij beter in staat om minuten te maken.'

Teamgenoten zijn in ieder geval erg blij dat ze niet tegen Bynoe-Gittens moeten spelen. 'Hij is altijd gevaarlijk voor een tegenstander. We weten dat hij geen steun nodig heeft in de één tegen één. Hij is zijn gewicht in goud waard', aldus Niclas Füllkrug, die niet tot scoren kwam tegen Milan. Dortmund won in San Siro en is daardoor zeker van een plek in de volgende ronde van de Champions League.

Vorig jaar werd Bynoe-Gittens al gescout door VI

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.