Improductief Cambuur hoopt in januari op 'Avdic-scenario'

Met pas elf doelpunten is SC Cambuur veruit de minst productieve ploeg van de Eredivisie. Om dat probleem aan te pakken, willen de Leeuwarders hun frontlinie van vers bloed voorzien.

Improductief Cambuur hoopt in januari op 'Avdic-scenario'

De formatie van trainer Dwight Lodeweges (foto) kreeg dit seizoen regelmatig complimenten voor het goede spel, maar weet dat verzorgde voetbal vaak niet om te zetten in resultaten, met de zestiende plaats op de ranglijst tot gevolg . 'We hebben voorin niet genoeg scorend vermogen', wijst directeur Gerald van den Belt de reden aan. 'Dat moet beter en daarom zijn we op zoek naar aanvallende versterking.'

Van den Belt hoeft niet met een lege portemonnee op zoek, want er is nog een potje geld beschikbaar. 'In de zomer hadden we de komst van Kew Jaliens begroot, maar hij kwam uiteindelijk niet. Dat geld is nu nog beschikbaar, zodat we één of twee versterkingen kunnen halen. Dat kan een transfervrije speler zijn, maar we zouden ook iemand kunnen huren.'

Buitenland
In die speurtocht naar aanvallende aanwinsten kijkt Cambuur over de grens. De club hoopt op een buitenkansje in een grote competitie. 'Jongens van rond de twintig jaar die bij clubs uit de Bundesliga of Premier League niet aan spelen toekomen, kunnen voor ons een absolute versterking zijn. Kijk maar naar Denni Avdic', refereert Van den Belt aan de spits die vorig seizoen door Werder Bremen aan PEC Zwolle werd verhuurd, waar hij met zijn goede spel een transfer naar AZ verdiende.

Ook speurt Cambuur de velden in Scandinavië af. 'Veel contracten lopen daar op 1 januari ten einde', weet Van den Belt. 'Misschien dat daar directe versterkingen voor ons rondlopen. Daar zijn we namelijk uitsluitend naar op zoek. In de breedte hebben we meer dan genoeg spelers.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen