Imposante cijfers Robben na hattrick tegen Schalke

Reacties

Arjen Robben was de gevierde man na afloop van de galavoorstelling (5-1 winst) van Bayern München tegen Schalke 04. Hij tekende voor een hattrick en bereikte daarmee een aantal mijlpalen.

Imposante cijfers Robben na hattrick tegen Schalke

De Nederlandse vleugelspeler speelde namelijk tegen Schalke zijn 150ste officiële wedstrijd voor Bayern. De dertigjarige Robben staat na zijn hattrick op 86 goals voor de Duitse koploper. In totaal komt hij door zijn drieklapper tegen Schalke ook op 150 doelpunten in zijn clubloopbaan. Hij had daar 450 officiële wedstrijden voor nodig en scoort dus gemiddeld eens in de drie duels.

Robben verdeelde zijn 150 goals als volgt over de verschillende clubs die hij diende. Hij maakte er twaalf voor FC Groningen, 21 voor PSV, negentien voor Chelsea, twaalf voor Real Madrid en zoals gememoreerd 86 voor Bayern.

De hattrick van Robben tegen Schalke was voor hem niet uniek, want hij deed het drie keer eerder in de Bundesliga tegen respectievelijk Hannover 96, Hamburger SV en Hertha BSC.

Records
Ook Robbens club Bayern bereikte met de eclatante overwinning op Schalke een aantal records. Het won voor de vijftiende keer op rij in de competitie en evenaarde daarmee zijn eigen Bundesliga-record uit 2005. Bovendien scoorde het in vijftien opeenvolgende Bundesliga-duels minstens twee keer, wat geen andere club eerder lukte. Zo gaat de recordjacht van het ongenaakbare Bayern onverdroten verder. Met Robben als een van de blikvangers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.