Imponerende uittocht helpt HSV niet: bekeravontuur ten einde

Reacties

In Nederland wordt steeds vaker gesuggereerd dat het tijd zou zijn om uitsupporters niet langer toe te laten bij wedstrijden. In Duitsland is dat even een ander verhaal. Daar reizen mensen in enorme aantallen achter hun ploeg aan. Dinsdagavond was het weer raak, bij de wedstrijd tussen RB Leipzig en Hamburger SV.

Imponerende uittocht helpt HSV niet: bekeravontuur ten einde
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
4 - 0
Hamburger SV
Hamburger SV

HSV speelt al jaren in de 2. Bundesliga en gold vooraf als duidelijke underdog voor deze wedstrijd tegen één van de beste ploegen van Duitsland. Een ploeg, bovendien, die door het gebrek aan traditie maar heel weinig tot de verbeelding spreekt in de Duitse supporterscultuur. Daar komt nog bij dat het aanvangstijdstip van 18.00 uur betekent dat werkende mensen minstens een halve dag vrijaf moesten nemen om erbij te kunnen zijn, en dat het tussen Hamburg en Leipzig vier uur heen en vier uur terug rijden is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks alle factoren die een bezoek aan deze uitwedstrijd minder aantrekkelijk en eenvoudig maakten, kwamen de aanhangers van Die Rothosen met een imponerend aantal supporters naar de Red Bull Arena: vijfduizend stuks. Het hielp HSV overigens niet, de gastheren wonnen betrekkelijk eenvoudig met 4-0 en bekeren verder. Voor het legioen uit Noord-Duitsland zat er niets anders op dan per trein, bus of auto aan de lange terugreis te beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.