Immobile bedeelt Genoa hetzelfde lot als Vitesse toe

Lazio heeft de overwinning op Vitesse in de Europa League vervolgd met een competitiezege. Op bezoek bij Genoa waren de Romeinen met 2-3 te sterk.

Trainer Simone Inzaghi stuurde een hoop andere namen het veld op in Stadio Luigi Ferraris. Eén van de weinige spelers die wel opnieuw hun opwachting maakten waren Stefan de Vrij en Bastos. Laatstgenoemde opende in de dertiende minuut de score. Sergej Milinkovic-Savic zag zijn vrije trap nog gekeerd worden door Mattia Perin, maar Bastos kon uit de rebound met zijn knie scoren: 0-1.

Twintig minuten later volgde een volgende domper voor de gastheren. Ricardo Centurión kon niet verder en werd vervangen door de slechts zestienjarige Pietro Pellegri. Het bleek een geluk bij een ongeluk voor Genoa, want de Italiaanse jeugdinternational bracht zijn ploeg een kwartier na rust op gelijke hoogte met Lazio.

Na defensief geklungel van De Vrij en Radu (de Nederlander wilde de bal wegwerken, maar schoot tegen zijn ploeggenoot aan) kon de in 2001 geboren spits de 1-1 binnenschieten. Inzaghi greep vervolgens in door drie keer te wisselen. Onder anderen De Vrij ging naar de kant, Jordan Lukaku was één van de invallers.

De Belgische linksachter liet zich binnen drie minuten na zijn entree zien. Hij gaf de bal voor op Ciro Immobile, die net als tegen Vitesse zijn doelpunt meepakte: 1-2. De vreugde bij Lazio was echter opnieuw van korte duur. Opnieuw was het Pellegri die toesloeg, ditmaal uit een uitstekende voorzet van Ervin Zukanovic. De spits gleed de bal langs doelman Thomas Strakosha: 2-2.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing toch de Romeinse kant op. Immobile profiteerde van de dramatische opbouw bij de thuisploeg en strafte het met een wippertje af: 2-3. Lazio komt door de zege op tien punten uit vier duels en nestelt zich op de vierde plaats op de Italiaanse ranglijst.