'IFAB handhaaft vijf wisselmogelijkheden en stelt buitenspelregel ter discussie'

Reacties

Geen drie, maar vijf wisselmogelijkheden per wedstrijd. Dat is een van de gevolgen die de huidige pandemie op het internationale voetbal heeft gehad. De aanvankelijk tijdelijke regelwijziging wordt nu permanent doorgevoerd, is de verwachting.

'IFAB handhaaft vijf wisselmogelijkheden en stelt buitenspelregel ter discussie'

Volgens The Athletic is dat een van de besluiten die de IFAB, de organisatie die de officiële regelgeving in het mondiale voetbal bepaalt, komende maand zal nemen. Dan zal het onafhankelijke orgaan van de FIFA samenkomen om de regels te bediscussiëren.

Eerder had IFAB alle competities al geadviseerd met vijf wisselmogelijkheden te gaan werken. Een regel die tot stand kwam door het overvolle speelschema na de intrede van de coronacrisis, waarin clubs meer kansen kregen de spelers te ontlasten. De Premier League deed er echter niet meer aan mee en keerde terug naar drie wisselmogelijkheden.

Op 3 maart komt de IFAB bijeen. Behalve de regels over de wisselmogelijkheden zal ook de buitenspelregel nog een keer kritisch bekeken worden. Dit naar aanleiding van een treffer van Kylian Mbappé in de Nations League, die door mocht door een lichte aanraking van de bal van een Spaanse verdediger en scoorde. Dat leverde een hoop tumult en onduidelijkheid op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.