Ierland heeft geen baat meer bij verlies tegen Oranje: 'We gaan alles geven'

Reacties

De situatie waarin Ierland in de komende interland tegen het Nederlands elftal gebaat zou zijn bij een nederlaag, lijkt van tafel. De Ieren gaan dan ook vol voor een zege op Oranje halverwege november. 'Het wordt een belangrijke wedstrijd.'

Ierland heeft geen baat meer bij verlies tegen Oranje: 'We gaan alles geven'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Doordat de Nations League een vangnet vormt voor ploegen die zich niet plaatsen voor het EK via de reguliere kwalificatie, dreigde er een bijzondere situatie te ontstaan. De beste ploegen in de eindranking van de Nations League die zich niet via de kwalificatie hebben geplaatst, gaan naar de play-offs. Ierland behoort daar momenteel niet toe, maar hoe meer landen die boven Ierland eindigden in de Nations League wél al een EK-ticket bemachtigen, hoe dichter Ierland bij dat vangnet komt.

Nederland eindigde boven Ierland in de Nations League, in tegenstelling tot Griekenland, waardoor Ierland Oranje met een nederlaag misschien wel aan de tweede plek zou kunnen helpen. The Irish Sun schrijft echter dat dat scenario nu van de baan is. 'Dat Nederland Griekenland heeft verslagen, betekent dat het zich waarschijnlijk sowieso zal kwalificeren met een overwinning op Gibraltar in hun eigen laatste wedstrijd. Op basis van wat Ierland vanavond heeft gezien, zou Gibraltar van iedereen verliezen.' Ierland won met 4-0 van Gibraltar maandagavond.

In Ierland verwacht men dus dat Nederland die tweede plek wel binnen heeft, waardoor Ierland niet met dubbele gevoelens hoeft toe te leven naar de ontmoeting met het Nederlands elftal. Ierland gaat vol voor de zege. Niet in de laatste plaats omdat bondscoach Stephen Kenny vecht voor zijn positie. 'Ik weet niet of ik na deze campagne nog de bondscoach ben, dat is niet aan mij', zei hij op de persconferentie.

'Voor mij is het vooral belangrijk om een goed resultaat te behalen in Amsterdam. Het is daarom een zeer belangrijke wedstrijd. Nederland moet winnen om zich definitief te plaatsen, dus ze zullen vliegen. We moeten echt wat laten zien in Amsterdam. Dat is een grote uitdaging waar we naar uitkijken. We gaan alles geven tegen Nederland. Want natuurlijk wil ik de manager van Ierland blijven.'

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.