Icardi zet weergaloze vorm voort in Italiaans topaffiche

Reacties

Internazionale heeft een verrassend simpele overwinning geboekt op Lazio. De thuisclub bood in de openingsfase van de wedstrijd nog wat weerstand, maar aan de hand van Mauro Icardi maakte Inter het verschil.

Icardi zet weergaloze vorm voort in Italiaans topaffiche
Lazio
Lazio
0 - 3
Internazionale
Internazionale

Trainer Luciano Spalletti besloot om Stefan de Vrij op de bank te zetten tegen zijn voormalig werkgever. Opvallend, in de derby tegen AC Milan van vorige week stond de Nederlander nog negentig minuten binnen de lijnen.

Tijdens de vorige editie van Lazio - Inter was de kraker extra pikant voor De Vrij. De centrumverdediger had immers al naar buiten gebracht dat hij transfervrij zou overstappen naar de club uit Milaan. In de wedstrijd van vorig seizoen veroorzaakte De Vrij een penalty, uiteindelijk verloor Lazio met 2-3 en ging Inter er met het Champions League-ticket vandoor.

Ook dit seizoen zou Lazio in eigen huis niet winnen van Inter. Icardi sloeg in de 28ste minuut toe toen hij de bal met wat geluk voor zijn voeten kreeg, nog geen kwartier later maakte Marcelo Brozovic er 0-2 van. Hij nam de bal na een afgeslagen corner op de pantoffel en vond de linkerhoek.

De zege van Inter kwam in de tweede helft geen moment meer in gevaar. Twintig minuten voor tijd gooide Icardi met zijn tweede goal van de avond het duel definitief in het slot. De Argentijn maakte alweer zijn zesde goal in zijn laatste vier competitieduels.

Door de winstpartij sluit Inter weer aan achter koploper Juventus. Het verschil tussen de nummer één en twee bedraagt zes punten na tien duels.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.