Icardi blijft maar scoren voor trotse koploper Inter

Reacties

Internazionale is door een 3-2 overwinning op Sampdoria in ieder geval voor even de trotse koploper van de Serie A. Mauro Icardi toonde maar weer eens een ware goaltjesdief te zijn.

Icardi blijft maar scoren voor trotse koploper Inter

De tiende speelronde van de Serie A begon dinsdagavond in Stadio Giuseppe Meazza, waar voor aanvang gezamenlijk en vol afschuw werd stilgestaan bij de antisemitische actie van de Lazio-aanhang eerder deze week. De thuisploeg wist dat een zege de koppositie zou betekenen, aangezien de achterstand op Napoli maar twee punten betrof.

In de achttiende minuut was het uitgerekend een voormalige Sampdoria-speler die de ban brak. Bij een corner van Inter kopte Matías Vecino richting goal en gleed Milan Skriniar van dichtbij binnen. De Slowaak stak direct na zijn goal zijn handen op om zich te verontschuldigen bij zijn voormalige broodheer.

Het dit seizoen zeer degelijke Inter leek er geen gras over te willen laten groeien en ging op direct op zoek naar de 2-0. Een grotere achterstand bleef Samp nog bespaard bij een inzet van Ivan Perisic tegen de paal, maar bij een inzet van Icardi was er geen ontkomen meer aan voor de bezoekers. Hij volleerde een afvallende bal uiterst precies in de verre hoek en tekende daarmee voor de 2-0 ruststand. Het was voor de Argentijnse spits zijn tiende treffer in zijn tiende competitieduel van dit seizoen.

Na rust scherpte de aanvalsleider zijn moyenne nog maar wat aan. Op aangeven van Perisic kon hij zijn elfde competitiegoal binnenprikken. Sampdoria deed daarna nog wel wat terug. Dawid Kownacki kon de bal uit een moeilijke hoek in het doel volleren omdat doelman Samir Handanovic een voorzet niet helemaal goed inschatte. Het werd na de 3-2 van Fabio Quagliarella (kopbal van dichtbij) zelfs nog even spannend, maar verder liet de thuisploeg het niet meer komen.

Woensdag zal blijken of de ploeg van trainer Luciano Spalletti lijstaanvoerder blijft. Dan gaat Napoli op bezoek bij Genoa. Juventus en Lazio kunnen dan tot op een punt van de Nerazzurri komen.

Voor aanvang van de topper van dit weekend, die in 0-0 tegen Napoli eindigde, stond VI al uitgebreid stil bij het fraaie seizoen van Icardi. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.