Stevig signaal Italiaanse voetbalbond na antisemitisme Lazio-aanhang

De Italiaanse voetbalbond heeft een duidelijk signaal afgegeven richting de fans van Lazio die zich schuldig hebben gemaakt aan antisemitisme. Bij alle wedstrijden van de midweekse speelronde in de Serie A, B en C zal een minuut stilte in acht worden genomen en een passage uit het dagboek van Anne Frank worden voorgelezen.

Stevig signaal Italiaanse voetbalbond na antisemitisme Lazio-aanhang

De aanhangers van de Romeinse club lieten afgelopen zondag in het Stadio Olimpico, dat ze delen met rivaal AS Roma, antisemitische leuzen en stickers van Anne Frank in een AS Roma-shirt achter. De Italiaanse politie startte een onderzoek en vanuit de hele Italiaanse voetbalwereld werd met afgrijzen gereageerd.

Lazio is niet gediend van de misdragingen van de eigen aanhang. Als statement dragen de spelers van de club woensdag tijdens de warming-up voor het duel met Bologna een shirt met de afbeelding van Anne Frank.

Het besluit om een minuut stilte te houden en de passage uit het dagboek voor te lezen nam de Italiaanse bond in overleg met het ministerie van Sport en de Joodse Gemeenschap van Italië. Dat begint dinsdagavond als Internazionale het opneemt tegen Sampdoria. In het weekeinde wordt ook bij alle amateur- en jeugdwedstrijden stilgestaan bij de gebeurtenissen.

De volgende passage uit het dagboek van Anne Frank wordt voorgelezen:
Ik zie hoe de wereld langzaam steeds meer in een woestijn herschapen wordt, ik hoor steeds harder de aanrollende donder, die ook ons zal doden, ik voel het leed van miljoenen mensen mee. En toch, als ik naar de hemel kijk, denk ik, dat dit alles zich weer ten goede zal wenden, dat ook deze wreedheid zal ophouden, dat er weer rust en vrede in de wereldorde zal komen.

Bekijk hier al onze video's