Ibrahimovic (40) terug bij Zweden voor cruciaal duel om WK-ticket

Reacties

De interlandloopbaan van Zlatan Ibrahimovic is na het mislopen van het EK nog niet ten einde. De veertigjarige vedette van AC Milan zit bij de Zweedse selectie voor de WK-kwalificatieduels met Georgië en Spanje.

Ibrahimovic (40) terug bij Zweden voor cruciaal duel om WK-ticket
© Pro Shots

Do 11 nov. 2021

Zo 14 nov. 2021

Ibrahimovic zette na het EK 2016 een punt achter zijn interlandlopbaan, maar maakte eerder dit jaar verrassend zijn rentree in de hoop te kunnen meedoen aan het EK. Door een blessure ging er door die droom een streep, maar het betekent niet dat de 118-voudig international klaar is met uitkomen voor zijn land.

Tijdens de vorige twee interlandperiodes was Ibrahimovic door blessures niet beschikbaar, maar nu heeft bondscoach Janne Andersson hem weer opgeroepen. 'Ik heb goede hoop dat hij kan meedoen. We hebben veel contact en hij staat te trappelen om zich bij de nationale ploeg te melden', legt de bondscoach uit.

Zonder zijn grote sterspeler plaatste Zweden zich tijdens het EK voor de achtste finale, waarin Oekraïne na verlenging te sterk was, en won het in september van Spanje (2-1), dat nu weer de tegenstander is. Andersson hoopt dat Ibrahimovic de groep met zijn ervaring kan helpen tijdens het voor de WK-kansen cruciale duel.

Karlsson
Behalve Ibrahimovic is ook AZ-aanvaller Jesper Karlsson net als de voorgaande twee keren opgeroepen voor de interlands in november. Daarnaast herbergt de selectie van Zweden, koploper in Groep B, met Kristoffer Nordfeldt (ex-SC Heerenveen) en Alexander Isak (ex-Willem II) nog twee voormalige Eredivisie-spelers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep B WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
6
1
1
15-5
+10
19
2
Zweden
8
5
0
3
12-6
+6
15
3
Griekenland
8
2
4
2
8-8
0
10
4
Georgië
8
2
1
5
6-12
-6
7
5
Kosovo
8
1
2
5
5-15
-10
5
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Zweden
Meer over Zweden
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.