Huurling Emanuelson: 'Ik ben nog niet klaar in Milaan'

Urby Emanuelson wil zich volgend seizoen revancheren bij zijn oorspronkelijke werkgever AC Milan. De middenvelder speelt momenteel op huurbasis voor Fulham, waar hij na een moeilijk begin een basisplaats heeft afgedwongen in de ploeg van manager Martin Jol.

Huurling Emanuelson: 'Ik ben nog niet klaar in Milaan'

'Het heeft even geduurd voordat ik mijn draai hier heb kunnen vinden', meldt Emanuelson na afloop van de 1-0 nederlaag tegen Arsenal tegenover Sport1. 'De manier van spelen was voor mij toch wel even wennen. In vergelijking met Ajax en Milan is het wel anders.'

'Daar zette ik vaak druk vooruit, terwijl we hier sneller inzakken. Maar ik begin nu aardig los te komen. Ik begin langzaam te wennen aan de Premier League', aldus de flankspeler van Fulham, die tegen Arsenal een goede indruk maakte.

'We hoopten hier in ieder geval een punt mee te nemen, maar na de rode kaart moesten we ons herpakken. Al met al hebben we het redelijk gedaan vandaag', aldus Emanuelson over de wedstrijd tegen Arsenal. De Amsterdammer speelt tot het einde van het seizoen voor de club uit Premier League en meldt zich daarna weer in Milaan.

'Ik heb na dit seizoen nog een contract voor één jaar bij AC Milan', aldus de zeventienvoudig Oranje-international. 'Het is belangrijk om te laten zien wat ik in huis heb. Ik wil hier eerst goed afsluiten en dan zie we wel verder.'

'Mijn hart ligt wel in Milaan. Ik ben daar voor mijn gevoel nog niet klaar en kijk altijd nog wel met een schuin oog naar Milaan. Ik zie wel wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Het hangt er vanaf of er interesse is en wat Milan wil', besluit de 26-jarige oud-Ajacied.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen