Huntelaar trefzeker bij eerste oefenwinst van Ajax

Reacties

Na de 3-3 tegen RC Genk eerder op de zaterdag heeft Ajax in de avond gewonnen van PAOK Saloniki. Op De Toekomst werd het 4-2 voor de Amsterdammers, Klaas-Jan Huntelaar was voor het eerst sinds zijn terugkeer in het shirt van Ajax trefzeker.

Huntelaar trefzeker bij eerste oefenwinst van Ajax

Ajax vloog in de tweede oefenwedstrijd van de dag uit de startblokken. Al na vijf minuten zette Noussair Mazraoui de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. De multifunctionele speler, die vorig seizoen indruk maakte bij het Jong Ajax van trainer Marcel Keizer, ramde de bal van ruim twintig meter stijf in de kruising. Twintig minuten later verdubbelde Huntelaar de score met zijn eerste goal sinds zijn terugkeer bij Ajax. De spits kopte een corner van Frenkie de Jong binnen.

Huntelaar was veruit de meest ervaren man in de basisopstelling van Ajax. De achterste linie van de ploeg bestond uit doelman Stan van Bladeren, Damil Dankerlui, Mauro Savastano, Léon Bergsma en Deyovaisio Zeefuik. Op het middenveld was Carel Eiting de controleur achter Mazraoui en De Jong, terwijl op de flanken Mateo Cassierra en Vaclav Cerny stonden.

In de tweede helft brak de jeugdigheid Ajax op en werd het 2-2, maar Cassierra maakte 25 minuten voor tijd de 3-2. Invaller Zian Flemming pakte vlak voor tijd ook nog zijn kans bij het eerste en scoorde, waardoor Ajax de eerste oefenwinst van de voorbereiding binnen heeft. De voorbereiding van de Amsterdammers werd overschaduwd door de verschrikkelijke gebeurtenis met Abdelhak Nouri, die tegen Werder Bremen in elkaar zakte vanwege hartritmestoornissen en door gebrek aan zuurstof ernstige hersenschade opliep.

Het oefenduel met Werder Bremen werd gestaakt en de oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys werd afgelast. Eerder op de zaterdag oefende Ajax tegen RC Genk, dat duel eindigde in een 3-3 gelijkspel. De laatste twee sparringpartners van de Amsterdammers zijn Olympique Lyon (18 juli) en Hull City (28 juli). Op 26 juli en 2 augustus speelt Ajax in de derde voorronde van de Champions League tegen Olympique Nice.

Bekijk hieronder de beelden van het 3-3 gelijkspel van Ajax tegen RC Genk, eerder op de zaterdag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.