Ajax speelt gelijk tegen Genk in besloten oefenwedstrijd

Ajax heeft in de eerste volledige oefenwedstrijd van de voorbereiding met 3-3 gelijkgespeeld tegen RC Genk. Justin Kluivert, Hakim Ziyech en David Neres scoorden in het besloten duel voor de Amsterdammers.

Van tevoren had Ajax de wedstrijd tegen de ploeg van trainer Albert Stuivenberg niet bekend gemaakt. Trainer Marcel Keizer liet zaterdagmiddag de op het oog sterkst beschikbare elf beginnen (zie afbeelding onder), rekening houdend met de blessure van Daley Sinkgraven en de Confederations Cup-deelname van André Onana en Amin Younes.

Bij afwezigheid van Younes greep Kluivert zijn kans op de linkerflank. De achttienjarige aanvaller opende al in de tweede minuut de score door de bal laag achter doelman Nordin Jackers te schuiven. Tien minuten later was het weer raak, dit keer scoorde Ziyech met een hard schot uit een aanval die hij zelf opzette.

Die ruime marge was niet aan Ajax besteed. Mbwana Samatta maakte in de 21ste minuut de aansluitingstreffer voor Genk en zes minuten later trok Leandro Trossard de stand gelijk, goed voor een 2-2 stand bij rust. Meteen na de hervatting voorkwam doelman Norbert Alblas zelfs de 2-3 met een prima redding.

In de 56ste minuut was het aan de andere kant wel raak. Neres was sneller bij een lange bal dan doelman Jackers en tikte de bal simpel binnen. Pas nadat Keizer een hele rits basisspelers naar de kant had gehaald, deed Genk nog wat terug. Siebe Schrijvers benutte in de extra tijd een penalty: 3-3.

Later op de dag oefent Ajax nogmaals, dan is de Griekse club PAOK Saloniki de tegenstander. Dinsdag volgt nog een oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon. Een week later moet de verliezend Europa League-finalist er al staan als de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Olympique Nice op het programma staat.

De voorbereiding van Ajax werd wreed verstoord door het verschrikkelijke nieuws over Abdelhak Nouri, die vorige week zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen (gestaakt bij een 1-2 tussenstand) in elkaar zakte. De club besloot vervolgens het vriendschappelijke duel met Rijnsburgse Boys niet te spelen.