Huntelaar ontsnapt aan direct rood: 'Er zat ook stukje opzet in'

Reacties

Dick van Egmond vindt dat Klaas Jan Huntelaar zaterdagavond in het uitduel met FC Groningen (0-1) goed wegkwam. De scheidsrechterbaas van de KNVB vindt dat de 35-jarige aanvaller van Ajax ook een directe rode kaart had kunnen krijgen.

Huntelaar ontsnapt aan direct rood: 'Er zat ook stukje opzet in'

Zes minuten nadat Huntelaar Ajax in Groningen op de cruciale 0-1 voorsprong had gezet, moest de invaller het veld verlaten met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Dat was de straf die scheidsrechter Dennis Higler voor hem in petto had wegens zijn actie aan het adres van Samir Memisevic, die een elleboog van de Ajacied in zijn gezicht kreeg. Na het maken van de openingstreffer had de routinier ook al geel gekregen van Higler omdat hij in al zijn enthousiasme zijn shirt uittrok.

Van Egmond vond een tweede gele kaart aan de lichte kant. 'Ik neig meer naar een rode kaart, want er zit toch ook wel een stukje opzet in', zei de oud-scheidsrechter tegenover FOX Sports. 'Voor de VAR was het niet duidelijk genoeg om hier een directe rode kaart van te maken. Maar ook daar lag de voorkeur meer bij een rode kaart dan bij een gele. En ook bij Dennis Higler was het achteraf meer rood dan geel. Maar die was in zijn positie niet in de gelegenheid om te oordelen.'

Daarmee komen Ajax en Huntelaar dus goed weg, aangezien de aanvaller nu alleen het thuisduel van komende dinsdag met Vitesse hoeft te missen door een automatische schorsing van één duel. Bij een directe rode kaart had de aanklager betaald voetbal zich moeten buigen over een strafmaat en had Huntelaar, met vijftien competitiegoals belangrijk voor de ploeg van Erik ten Hag, mogelijk meer wedstrijden van de Amsterdammers moeten missen in de titelrace met PSV.

Tagliafico
Een ander moment van discussie was de vermeende handsbal van Nicolás Tagliafico. De verdediger van Ajax kreeg de bal in de slotfase op zijn linkerbovenarm, waarna heel Groningen om een penalty riep. Zowel Higler als de VAR besloot echter de bal niet op de stip te liggen. Van Egmond sloot zich aan bij die beslissing. 'Het was een natuurlijke houding. De arm moet echt ver van het lichaam zijn als de bal er tegenaan komt. Ook de VAR was niet overtuigd. Wat mij betreft terecht.'

'Roofdier Huntelaar bracht gif op positieve en negatieve manier'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.