Hulk imponeert met juweeltje, Ancelotti houdt van slapen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hulk imponeert met juweeltje, Ancelotti houdt van slapen

• Mede dankzij een heel fraaie treffer van Hulk won Shanghai SIPG woensdag met 3-2 van het Japanse Urawa Reds in de Aziatische Champions League.

Carlo Ancelotti knapt op wedstrijddagen altijd een uiltje, zo ontdekte Sport Bild. De trainer van Bayern München slaapt wel honderd minuten voordat hij zich stort op de laatste tactische besprekingen. We zien het de druktemakers Antonio Conte en Diego Simeone nog niet zo snel doen.

• Wat is het geheim van Sergio Ramos? De Real Madrid-aanvoerder legt aan een jonge fan van De Koninklijke uit hoe het toch kan dat hij zo vaak met een laat doelpunt de redder van Real is.

Stefan de Vrij is nog altijd zeer gelukkig in Rome, waar hij sinds kort een succesvol verdedigingsduo met Wesley Hoedt vormt bij Lazio. Ook buiten het veld doet de voormalig Feyenoorder mooie ervaringen op.

'Kluivert moet stoppen. Hij laat me niet warm of koud.'
De voormalig voorzitter van Olympique Marseille, Bernard Tapie, denkt dat Paris Saint-Germain er verstandig aan doet om zich te ontdoen van Patrick Kluivert en een andere, grotere naam als directeur voetbalzaken aan te stellen. Op die wijze zal PSG volgens Tapie meer uitstraling en respect in de voetbalwereld vergaren. (L'Équipe)

Gary Lineker had dinsdagavond eindelijk weer eens iets te vieren betreffende Leicester City, dat zich plaatste voor de kwartfinale van de Champions League. Ditmaal niet in zijn onderbroek, maar dat maken de beelden van na de gestopte strafschop van Kasper Schmeichel er zeker niet minder op.

• De nationale ploegen van Maleisië en Noord-Korea spelen op 8 juni op neutraal terrein tegen elkaar, maakt de Aziatische voetbalbond woensdag bekend. Na de moord op King Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, op het Maleisische vliegveld Kuala Lumpur International Airport laten beide landen geen burgers meer van elkaar toe. Daarom zal de interland niet meer plaatsvinden in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.

• Ook KNVB-voorzitter Michael van Praag schenkt aandacht aan de Tweede Kamerverkiezingen van vandaag.

'Een held? Zo voel ik mij niet. Als je een vriend zo naar de grond ziet gaan, moet je hem wel helpen. (…) Het is de eerste keer dat ik zoiets heb gedaan. Maar ik vaak gehoord dat je ervoor moet zorgen dat de persoon kan ademen, door zijn tong eruit te halen.'
• Naast paniek ontstond er ook meteen daadkracht bij de Atlético Madrid-spelers toen Fernando Torres heftig botste in het duel met Deportivo Alavés en roerloos bleef liggen. Ploeggenoot Sime Vrsaljko was samen met aanvoerder Gabi meteen ter plekke om eerste hulp te bieden. Torres kan deze woensdag (20.45 uur) alweer zijn rentree maken in de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. (AS)

'Het is zeer dom en amateuristisch voor een speler met dergelijke ervaring.'
Samir Nasri liet zich dinsdag kinderlijk eenvoudig provoceren door Jamie Vardy, waardoor de Sevilla-middenvelder zijn tweede gele kaart ontving in het Champions League-duel met Leicester City. Analyticus Steven Gerrard kan er met zijn hoofd absoluut niet bij dat de 29-jarige Fransman zich zo uit de tent liet lokken. (BTSport)

'Los van het feit dat ik vind dat de club met de meeste punten in een competitie de terechte kampioen is en niet de nummer zes die dat ook zou kunnen worden, hoor je bij Belgische clubs toch ook wel sceptische geluiden over die eerste dertig 'gewone duels. Dat ze er te weinig toe doen bijvoorbeeld.'
• De Eredivisie gaat onze zuiderburen mogelijk achterna met een nieuwe competitieopzet. Ruud Vormer, een van de sterspelers in België, kijkt enorm uit naar de play-offs om de titel aan het einde van het seizoen, maar twijfelt of de opzet in Nederland een succes zou worden. (AD)

• Swansea City heeft Arnor Borg Gudjohnsen aangetrokken. Het zestienjarige talent is de halfbroer van de 38-jarige Eidur Gudjohnsen, die onder meer voor Barcelona, PSV en Chelsea speelde, en kan dus de tweede Gudjohnsen in de Premier League worden. De familie Gudjohnsen werd en wordt ook al mede in het profvoetbal vertegenwoordigd door Arnór Gudjohnsen (vader van Eidur) en Sveinn Aron Gudjohnsen (zoon van Eidur).

'Hij houdt niet zo van voetbal. Hij gaat mee naar Barcelona omdat Benjamin (de zoon van Luis Suárez, red.) en een paar schoolvriendjes ook gaan, maar hij is geen supporter. Hij is niet zoals Benjamin de hele dag met de bal in de weer.'
Lionel Messi onthult in een Uruguayaanse talkshow dat zijn vierjarige zoon Thiago opvallend genoeg geen liefhebber is van de sport waarin zijn vader een van de groten der aarde is.

• Over het bestaan van profvoetballers wordt nu eenmaal graag en vaak iets onthuld. Messi en Suárez zijn sowieso al goede vrienden en hebben ook nog eens een vrij bijzonder ritueel gemeen. De vedettes van Barcelona komen er in de talkshow achter dat ze beiden fan zijn van zittend plassen…

• Zien we daar nou Javier Mascherano op het Instagram-account van naamgenoot Javier Hernández? Nee, het blijkt toch echt de Mexicaan zelf te zijn, die zichzelf een nieuw kapsel heeft aangemeten. Nu snappen we nog iets beter waar zijn voetbalnaam Chicharito ('het erwtje') vandaan komt.

@sergioadippw Jalisco no te rajes... pagando la apuesta... 🤦🏽‍♂️🤙🏽

Een bericht gedeeld door Javier "Chicharito" Hernandez (@ch14_instagram) op

• Deze woensdag viert de duurste speler ter wereld zijn vierentwintigste verjaardag: Paul Pogba.

• In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen geeft de KNVB aan alle voetballiefhebbers alvast een stemadvies.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.