HSV verdiept crisis bij Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach begint dinsdag in crisissfeer aan het Champions League-avontuur. Hamburger SV zette Die Fohlen op eigen veld pijnlijk te kijk (0-3).

Hamburger SV wees Borussia Mönchengladbach vrijdag nadrukkelijk op de tekortkomingen. Die waren vooral te vinden in de defensie, waarin ook Roel Brouwers met zijn ervaring niet voor de gewenste rust kon zorgen.

Zijn directe tegenstander Pierre-Michel Lasogga maakte voor rust al het verschil. Bij de 0-1 profiteerde hij dankbaar van een verkeerde terugspeelbal van Tony Jantschke om op slag van rust ondanks de aanwezige Gladbach-verdedigers de 0-2 te maken.

Ook bij de genadeklap na 52 minuten van Nicolai Müller zag de defensie van de thuisploeg er allerminst goed uit. Voor trainer Lucien Favre was de grote achterstand reden om Brouwers in te wisselen voor aanvaller Josip Drmic.

Maar het mocht niet baten. Tot overmaat van ramp verloor Borussia Mönchengladbach ook nog Martin Stranzl. De aanvoerder ging na een botsing met teamgenoot Havard Nordtveit per brancard van het veld. Met het oog op het Champions League-treffen met Sevilla van dinsdag biedt dat weinig vertrouwen. Daarvan loopt het toch al niet over na de dramatische start van het seizoen met nul punten uit vier duels.