HSV en Hertha schieten weinig op met remise

In de achtervolging op koploper VfL Wolfsburg schoot zowel Hamburger SV als Hertha BSC weinig op met het resultaat van het onderlinge treffen.

Hamburger SV-Hertha BSC 1-1Hoewel Hertha HSC beter aan de wedstrijd was begonnen, deelde Hamburger SV de eerste tik uit. Marcell Jansen knalde al na acht minuten met zijn linkervoet de bal achter keeper Jaroslav Drobny. Genoeg voor de drie punten was het niet voor de ploeg van trainer Martin Jol.

Drobny vervulde een cruciale rol voor Hertha. De voormalig doelman van ADO Den Haag stond aan de basis van de gelijkmaker na ruim een uur. Marko Pantelic controleerde de uittrap van de keeper, waarna Gojko Kacar met een dropkick HSV-sluitpost Frank Rost kansloos liet. Drobny redde in de laatste minuut een punt voor Hertha door een poging van Joris Mathijsen ongedaan te maken.

Hamburg en Hertha verloren door de remise terrein op koploper VfL Wolfsburg, dat zaterdag met 4-0 1899 Hoffenheim had verslagen. HSV staat met vijf punten achterstand vijfde, Hertha is op vier punten derde in de Bundesliga.

1. FC Köln-Werder Bremen 1-0Milivoje Novakovic bezorgde 1. FC Köln de eerste thuisoverwinning sinds 7 november en verloste daarmee zijn club zo goed als zeker van degradatiezorgen. De aanvoerder maakte in de 61ste minuut de enige treffer tegen het gehavende Werder Bremen, dat met slechts zestien man was afgereisd naar Keulen. Naast de geschorste Torsten Frings waren de geblesseerden Diego, Hugo Almeida, Aaron Hunt, Mesut Özil en Daniel Jensen niet van de partij.