HSV-drama gaat door: politie en Van Drongelen moeten woeste fans bedwingen

Reacties

Het is crisis bij Hamburger SV, de club van Rick van Drongelen en Timo Letschert. Tijdens en na de pijnlijke nederlaag bij Erzgebirge Aue van zaterdagmiddag toonden de supporters dan ook hun woede. Het ging zelfs zo ver, dat de politie eraan te pas moest komen.

HSV-drama gaat door: politie en Van Drongelen moeten woeste fans bedwingen
© Pro Shots
Erzgebirge Aue
Erzgebirge Aue
3 - 0
Hamburger SV
Hamburger SV

HSV degradeerde twee seizoenen geleden voor het eerst in de clubhistorie naar het tweede niveau, maar dit jaar presteerde het aanvankelijk zeer goed. De club stond lange tijd bij de eerste twee, de plekken die uiteindelijk directe promotie naar de Bundesliga betekenen. De afgelopen weken is de klad er echter flink in gekomen. De laatste drie wedstrijden leverden slechts één punt op, HSV staat inmiddels derde met drie punten minder dan VfB Stuttgart. Arminia Bielefeld (de verrassende koploper) heeft zelf als negen verliespunten minder.

Maar misschien nog wel het ergste van alles: vorige week won stadgenoot en aartsrivaal Sankt Pauli nota bene ín het stadion van HSV, met 0-2. Daarbij was er een hoofdrol voor Henk Veerman. En ook zaterdag ging het helemaal mis voor de ploeg uit Hamburg. De voormalige topclub verloor uiteindelijk met 3-0. Door een rode kaart voor Gideon Jung (die zijn tweede geel kreeg voor een schwalbe) werd het allemaal nog erger voor HSV.

De fans van HSV zijn dan ook woedend. Nog tijdens de wedstrijd lieten ze met spreekkoren duidelijk horen dat ze totaal niet te spreken zijn over de spelers, Jung werd bovendien met bier bekogeld. Een groepje supporters probeerde zelfs over de hekken van het uitvak te klimmen om richting de spelers te gaan, waardoor de politie eraan te pas moest komen. Ook ná het duel gingen de verwensingen door, waarop de selectie zich uiteindelijk meldde bij het uitvak om tekst en uitleg te geven. Daarbij nam Van Drongelen (zie hoofdfoto) het voortouw.

Overigens had de wedstrijd voor zowel Van Drongelen als Letschert nog een behoorlijk vervelend tintje. Eerstgenoemde moest op de bank beginnen, terwijl hij eerder dit seizoen nog aanvoerder was. Nadat hij uiteindelijk mocht invallen voor de geblesseerd geraakte Ewerton, ging het fout. Van Drongelen kwam hard in botsing met landgenoot Letschert, die vervolgens groggy naar de kant moest. Het kon er allemaal nog wel bij voor de HSV-Nederlanders.

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arminia Bielefeld
34
18
14
2
65-30
+35
68
2
VfB Stuttgart
34
17
7
10
62-41
+21
58
3
Heidenheim
34
15
10
9
45-36
+9
55
4
Hamburger SV
34
14
12
8
62-46
+16
54
5
Darmstadt 98
34
13
13
8
48-43
+5
52
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.