Sankt Pauli-held Veerman schopt promotiedroom HSV in de war

Henk Veerman beleefde zaterdag een uitstekende middag met Sankt Pauli. De Nederlandse spits scoorde in de stadsderby tegen Hamburger SV en bezorgde de rivaal een flinke dreun in de strijd om promotie naar de Bundesliga.

Hamburger SV
0 - 2
FC Sankt Pauli

Door de degradatie van HSV werd de stadsderby vorig seizoen voor het eerst in zeven jaar weer afgewerkt. Het duel is altijd beladen, zo ook zaterdag. Er was vuurwerk, een fraaie sfeeractie en fans van beide clubs moesten onder politiebegeleiding naar het Volksparkstadion. Veerman kwam in de aanval van Sankt Pauli, de ploeg van trainer Jos Luhukay, tegenover twee landgenoten te staan: Timo Letschert en Rick van Drongelen vormden het centrale verdedigingsduo van HSV.

Veerman, die in januari nog in de belangstelling stond van SC Paderborn, was beiden na twintig minuten te slim af. Voormalig Feyenoorder Ryo Miyaichi veroverde de bal na een slechte pass van HSV en speelde de boomlange spits aan. Veerman zette het vervolgens op een lopen, speelde twee verdedigers uit en werkte de bal met een stift over de doelman heen: 0-1. Kort daarna schoot Matt Penney raak voor de tweede treffer van Sankt Pauli.

Halverwege de tweede helft leken de bezoekers nog wat extra zout in de wond van HSV te strooien. Doelman Daniel Heuer Fernandes tastte mis bij een corner en de verdediging kreeg de bal niet weg. Rico Benatelli schoot vervolgens hard raak in de rechterhoek, maar daarna werd een eerdere overtreding vastgesteld. De 0-3 ging daarom niet door. Later werd ook de 1-2 van HSV afgekeurd.

De winst van Sankt Pauli is pijnlijk voor HSV. Niet alleen omdat het een derby is, maar ook omdat de club droomt van een terugkeer in de Bundesliga. Bij winst was HSV gelijk gekomen met Arminia Bielefeld en VfB Stuttgart, maar dat lukte dus niet.