FC Eindhoven en Jong Ajax hebben een punt overgehouden aan het laatste competitieduel in Nederland van dit kalenderjaar. Ozan Kökcü maakte een slippertje in aanloop naar een treffer van de Amsterdamse beloften later op bijzonder fraaie wijze goed.

FC Eindhoven
2 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Jong Ajax kwam met drie spelers naar het Jan Louwers Stadion die erbij waren toen Ajax donderdag zich in de KNVB-beker ongekend blameerde tegen USV Hercules. Ar'Jany Martha, die 45 minuten meedeed in Stadion Galgenwaard, begon in de basis bij Jong Ajax. Jaydon Banel en Anass Salah-Eddine bleven twee dagen geleden op de bank, maar stonden bij Jong Ajax aan de aftrap.

Jong Ajax begon voortvarend aan het duel in Eindhoven: na vier minuten opende rechtsback Rafael Sarfo de score. Na balverlies van Collin Seedorf kwam de bal via Gabriel Misehouy bij Sarfo, die in de verre hoek raak schoot. Lang bleef de voorsprong niet staan. Dyon Dorenbosch tikte na elf minuten uit een corner de gelijkmaker binnen.

Beide ploegen maakten er daarna geen spektakelstuk van voor rust. Eindhoven nam het heft in handen, maar tien minuten na de pauze was het Jong Ajax dat opnieuw het net vond. Ozan Kökcü liet zich, onder het toeziend oog van zijn broer Orkun op de tribune, eenvoudig aftroeven door Salah-Eddine, die na een fraaie rush Gabriel Misehouy bediende. Misehouy schoof van dichtbij de 1-2 binnen.

Kökcü stelde zo'n twintig zelf weer op orde zaken. Met een bijzonder fraaie uithaal in de verre bovenhoek maakt hij zijn eerdere moment van verslapping goed. Voor Kökcü was het zijn vierde doelpunt in vier duels. Eindhoven ging vervolgens op zoek naar een derde goal, maar echte grote kansen bleven uit voor het doel van Tom de Graaff. Aan de andere kant was Jong Ajax dreigender met uitvallen, maar keeper Jorn Brondeel lag meerdere keren in de weg bij Amsterdamse aanvallen. Zo staat Eindhoven na het gelijkspel tiende en sluit Jong Ajax het kalenderjaar af met een vijftiende plek.