'Blijkbaar had Sven Mislintat bij Ajax geen behoefte aan Tijjani'

Reacties

Tijjani Reijnders tekende afgelopen zomer een contract bij AC Milan, maar stond ook hoog op de lijst van Ajax én Barcelona. Tot verbazing van zijn vader Martin Reijnders besloten de Amsterdammers geen werk te maken van de huidige Oranje-international.

'Blijkbaar had Sven Mislintat bij Ajax geen behoefte aan Tijjani'
© Pro Shots

Reijnders senior, die in het verleden aanvaller was bij onder andere PEC Zwolle (destijds FC Zwolle), werd halverwege vorig seizoen door Ajax gecontact over zijn oudste zoon. 'Ik ben een paar keer benaderd vanuit de scouting van Ajax. Dat Tijjani in Amsterdam hoog op de lijst stond’, vertelt Reijnders senior in de Kerstspecial van VI, met daarin een interview met Tijjani Reijnders.

'Er werd bij gezegd dat ze eerst spelers moesten verkopen, voordat ze concreet konden worden. Een paar maanden later werd Sven Mislintat aangesteld. Die scout had mijn nummer aan hem gegeven, maar Mislintat heeft nooit gebeld. Blijkbaar had hij geen behoefte aan Tijjani. In de voorgaande zomer hadden Feyenoord en FC Twente ons al gepolst. Die vonden de richtprijs van toen, tussen anderhalf en drie miljoen euro, te hoog. Een jaar later ging Tijjani voor een veelvoud naar Italië', aldus Martin Reijnders.

Ook Barcelona had belangstelling: de Catalanen hadden Tijjani Reijnders in het vizier om de defensieve rol van Sergio Busquets over te nemen. 'De voetbalinhoudelijke aspecten stonden voorop bij mijn keuze', vertelt Tijjani Reijnders. 'Ik wilde naar een topcompetitie, maar dat was niet het enige criterium. De rol die Barcelona voor mij in gedachten had, ligt me minder goed. Mijn kracht ligt op de aanvallende helft en in het heen en weer pendelen. En wat de grootte van de clubs betreft, zitten Milan en Barcelona in dezelfde categorie.'

Lees hieronder op VI PRO het volledige interview met Tijjani Reijnders die bij AC Milan dit seizoen furore maakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.